Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

 • Forbered deg om sommeren blir tørr

  (08.06.23) – Spesielt på Øst- og Sørlandet merkes behovet for nedbør, men vi må huske på at sesongen er lang og en redusert 1. slått kan kompenseres med en god 2. og eventuelt 3. slått. Under tørkesommeren 2018 ble det gjort mange gode erfaringer som kan brukes, sier Ole Anders Fjeldberg, fagsjef storfe i Nortura.

 • Prisløype for storfe 2. halvår 2023

  (01.06.23) Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum når nivået på PGE. Nortura endrer prisen på storfe igjennom halvåret med mål om å best mulig kunne dekke markedet med ferskt storfekjøtt når etterspørselen er størst. Dessverre påvirker telledato og markedsdekning slaktingen av storfe, og vi må derfor bruke pris for å jevne ut leveransene. Det er disse faktorene som påvirker prisløypa i størst grad.

 • Livdyrnytt mai 2023

  (30.05.23) Det meste av landet er i ferd med å legge vinteren bak seg. Dette er kanskje den tiden på året det er størst forskjell på sør/nord, kyst/innlandlands-områder. Det blir likevel et mindre tema på Norturas ukentlige livdyrmøte på onsdager, der diskuteres markedssituasjonen, ulike tiltak på områder/region, vi får IT-oppdateringer og har gode faglige diskusjoner.

 • Noen råd i siloslåtten

  (Sist oppdatert 26.05.23) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

 • Storfe 2023 – programmet er klart!

  (11.05.23) Storfe 2023 er en faglig og sosial møteplass for storfebønder fra hele landet, på Scandic Oslo Airport, Gardermoen, 9. - 10. november. Fagkoordinator grovfôr Ragnhild Borchsenius er med i programkomiteen som har arbeidet lenge og vel med å sette sammen et godt fagprogram som skal være interessant og nyttig for flest mulig.

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  (27.04.23) Avregningsprisen for ungokse, kastrat og kvige går opp med kr 0,29 pr kg, for ungku, ku og okse med kr 0,25 pr kg og for kalv med kr 0,17 pr kg fra mandag 1. mai. Dette er grunnet økte hudverdier for storfe.