Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

 • Prisløype storfe for andre halvår 2024

  (07.06.24) Engrosprisen for storfe andre halvår 2024 er bestemt, og omsetningsavgift forventes å bli vedtatt i Omsetningsrådet i slutten av juni. Under forutsetning av at forslaget blir vedtatt så vil endringene i avregningspris for 2. halvår til bonde bli slik.

 • Livdyrnytt fra Nortura – juni 2024

  (07.06.24) – Juni er vel definert som sommer uavhengig av vær og region i landet. Noen trenger nedbør snart, andre har fått så det holder. Felles for alle er at vi ønsker en god sommer med passelige mengder soltimer, regn og varme, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr Nortura.

 • Husdyrtreff 2024 – Jønsberg-elever best på storfekjøttproduksjon

  (03.06.24) Elevene som valgte storfekjøttproduksjon, skulle gå igjennom en årsrapport fra Storfekjøttkontrollen til en stor Limousin-besetning. De skulle også lage en seminplan for en besetning med ulike krysningsdyr, og til slutt skulle elevene drøfte hvordan en skal sikre forbrukernes tillit til norsk storfekjøtt gjennom en dyrevelferdsmerking. Elevene som leverte beste svar på disse oppgavene går på Jønsberg Videregående skole.

 • Husdyrtreff 2024 – KVS-Lyngdal-elever best på storfe melkeproduksjon

  (03.06.24) Årets Landsvinnere i husdyrtreff for melkeproduksjon er Selia Harboe og Sigrid Vaarvik Benninghoff fra KVS-Lyngdal. Tradisjon tro må alle som deltar i Husdyrtreff på oppgaven om melkeproduksjon, starte med å analysere et årsoppgjør fra Kukontrollen. Da årets besetning drev økologisk og leverte kastrater til slakt, ble likevel vinklingen noe annerledes enn tidligere år. Elevene ble derfor utfordret til å reflektere over om kastrat produksjon var å foretrekke framfor tradisjonell framfôring av okser i en slik besetning.

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  (30.05.24) Avregningsprisen på ungokse, kastrat og kvige går ned med kr 0,17 pr kg og ungku, ku og okse går ned med kr 0,25 pr kg fra mandag 3. juni. Dette er på grunn av reduserte hudverdier som følge av betingelsene i verdensmarkedet for storfehud.

 • Noen råd i siloslåtten

  (Sist oppdatert 22.05.24) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

 • Økende underskudd av fôringsdyr

  (08.05.24) – Fôringsdyr-markedet er i forandring, siden høsten 2022 har Nortura tilnærma hatt et fôringsdyr-marked i overskudd, områder har hatt mindre perioder med balanse til noe underskudd, nå ser vi en trend der markedet går mot underskudd, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.