Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(10.05.25) Det innføres 1 kr/kg i ekstra avtaletillegg på alle storfe som meldes inn med basisuke 23 og 24.
(07.05.25) Produksjonsregulerende tiltak og rabatt på frosne slakt har bidratt til at også reguleringslagrene av storfe snart er tømt. Dette er gledelig og noe tidligere enn forventet. Det er allerede stimulert til økte slaktevekter for for både gris og storfe.
(02.05.25) Husdyrnæringa har nå justert kravene for livdyromsetning som er tilpasset Mattilsynets reviderte blåtungeforskrift.
(25.04.25) Å formidle livdyr i hele landet 52 uker i året gjør at vi må snakke sammen. Dette gjøres mest regionalt, men vi har også nasjonale livdyrmøter. Det trengs god kontroll og dialog når fôringsdyr og avlsdyr skal krysse regionsgrenser. I en litt innledende møtefase blir ofte daglige statuser gitt litt oppmerksomhet, kall det gjerne «laust og fast» fasen, men denne gang ble været et tema.
(22.04.25) Avregningsprisen på storfe går opp med kr 1,00 pr kg fra mandag 21. april grunnet redusert omsetningsavgift.
(26.03.25) Nå kommer det noen nye muligheter, og en helt ny meny på Min Side storfe. Charlotte Mikkelsen fra Nortura Medlemssenter guider deg her gjennom de nye mulighetene i 3 filmer.
(26.03.25) Halvor Andreas Neser fra Flisa, Innlandet, er kåret til årets ammekuprodusent. Prisen ble delt under TYR sitt 50-års jubileum som ble markert på Hamar fredag 21. mars, kjøttprisene Biff Natur og Biff Maxx ble delt ut samme kveld. Vi vil også benytte anledningen til å gratulere TYR med jubileet!
(25.03.25) For aller første gang i Norge testes metanhemmerer i praksis på ammekyr – og det skjer hjemme hos fagsjef for bærekraft og klima i Animalia, Kim Viggo Weiby.
(19.03.25) Gratulerer til Ann Steen og Nils Asle Dolmseth med Norturas Kjøttpris for beste NRF kjøttokse i 2024.
(03.03.25) Vårt populære Biffakademi er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon. Kurset har gått siden 2011, og passer for både erfarne og ferske produsenter som ønsker å utvide kunnskapen innen produksjonen. Biffakademiet er et samarbeid mellom TYR og Nortura.