Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Vi håper du deltar på medlemsundersøkelsen

  (29.11.23) Nortura gjennomfører nå en undersøkelse for å undersøke hvor tilfreds du som Norturaeier er med oss på ulike områder. Undersøkelsen som du vil motta på e-post tar ca. fem minutter. Vi håper du vil gi oss tilbakemelding!

 • Livdyrmarkedet per november – rimelig grei balanse på fôringsdyr

  (28.11.23) – Svært god tilgang av fôringsdyr så langt gjør at totalmarked for fôringsdyr balanserer rimelig greit så langt i hele Nortura. Vi har områder med både over- og underskudd, og diverse kategorier som fôringskviger er med å danne noe regionale overskudd, sier fagsjef livdyr i Nortura, Odd Finnesand.

 • Nytt eierskiftekurs januar 2024

  (28.11.23) De digitale eierskiftekursene fra TINE Rådgiving og Nortura blir raskt fulltegnet, og nå tilbyr vi nye kurs allerede på nyåret. Du kan delta på dag- eller kveldstid.

 • Innmeldingsfrister slakt og livdyr før jul

  (Oppdatert 27.11.23) Det er et behov for å framskynde innmeldingsfristen for slaktedyr og livdyr i forbindelse med jul og første uke på nyåret. Innmelding på Min side eller på telefon til Nortura Medlemssenter, tlf. 955 18 400.

 • Husk brøyting og strøing for å gi gode kjøreforhold for dyrebilen

  (23.11.23) Over store deler av landet er det nå snø- og isveier. Selv om de fleste er flinke til å sørge for gode og trygge veiforhold minner vi om at alle har et ansvar for at dyrebilen- eller eggbilen kommer trygt fram. Vurderer sjåførene sikkerheten for dårlig må de rett og slett snu.

 • Litt lette, men framleis god kjøttfylde på lamma

  (23.11.23) Da er vekene 44 og 45 (30. oktober - 12. november) inne i slaktestatistikken. I desse vekene slakta Nortura 54 000 lam med medel slaktevekt 16,8 kg, medel klasse R/R- (7,6) og medel feittgruppe 2+/2 (5,6).

 • Nye Nortura Tønsberg er landets største svine-anlegg

  (18.11.23) Etter flere år med utbygging og oppgradering kunne Nortura Tønsberg endelig åpne det som er Norges største industrielle satsing på svin. Det nye anlegget har kapasitet til å håndtere tre ganger mer volum enn før – samtidig er det blitt ett av Norges mest moderne kjøttforedlings-anlegg.

 • Rekordresultater for Nortura under NM i kjøttprodukter

  (17.11.23) Nortura hanket inn hele 24 medaljer og en norgesmestertittel da Norgesmesterskapet i kjøttprodukter ble avholdt torsdag kveld. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.

 • Prognosen – redusert produksjon av gris og storfe i 2024

  (15.11.23) Det er satt i verk flere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene av storfe og gris. Engrosprisene ble redusert i august og nedgangen er videreført inn i 2024 for å bidra til økt salg. I tillegg er prisene på varer fra reguleringslager satt ned. For egg er det behov for noe økt produksjon.