Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Feriestengte Nortura-fabrikker i sommer

  (06.06.24) Noen av våre slakterianlegg og medlemsbutikker har stengt i enkelte sommeruker for å avvikle ferie, Nortura Medlemssenter har også kortere åpningstid. Her er en oversikt på de fabrikkene som har helt stopp i slakting, og stopp, eller redusert mulighet i behandling av retur- og nisjeslakt.

 • Norturabønder dominerer på INGRIS-toppen

  (01.07.24) Omtrent 80 prosent av svineprodusentene på Ingris-toppen er Norturabønder. – Et tegn på kunnskapsrike og dedikerte bønder, sier Eli Maria Stenklev, assisterende fagsjef gris i Nortura.

 • Nortura profilprodukter

  (Oppdatert 01.07.24) Som Norturaeier kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, jakker, sko, verneutstyr, andre profilklær- og produkter direkte fra nettbutikken til Ahlsell. Nå har vi lagt til en katalog i pdf. som du kan se gjennom produktene i kleskolleksjonen uten å logge deg inn i nettbutikken.

 • Omsetningsavgift 2024

  (14.12.23, oppdatert per 27.06.24) Omsetningsrådet vedtok 8. desember 2023 forslag til satser for omsetningsavgift i 2024. Nye satser for 2. halvår 2024 som er foreslått er nå vedtatt i Omsetningsrådet.

 • Ingen bedring i spotmarkedet på smågris

  (24.06.24) Overskudd preger spotmarkedet på smågris. De største utfordringene finner vi på sørvestlandet. Fagsjef livdyr, Odd Finnesand, ber kjøpere ta en ekstra vurdering.

 • Prognose 2024 per juni: Mindre overskudd av storfe i høst – økt salg av gris

  (19.06.24) Lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen gir nedgang i tilførslene i 2. halvår 2024 og også inn i 2025. Prisen på gris fra reguleringslager er satt ytterligere ned for å bidra til økt salg. Det er som forventet fortsatt relativt lave slaktevekter på gris og okse. For egg er det behov for økt produksjon.

 • Omsetningsvekst for Nortura i første tertial

  (19.06.24) Nortura øker omsetningen med fire prosent til 9,9 milliarder kroner i årets første tertial. Økte kostnader trekker EBITDA-resultatet til 116,8 millioner kroner, 27 millioner kroner bak fjoråret.