Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Supplerende innstilling fra valgkomiteen i Nortura

  (05.04.24) – Valgkomiteen har, etter at Ivar Strand trakk seg, jobbet med en supplerende innstilling. En enstemmig valgkomite innstiller Tilde Sæther fra Midt som styremedlem for 1 år, sier leder i valgkomiteen, Borgny Kjølstad Grande.

 • Norfersk vant Plastløfteprisen 2024 for økt bruk av resirkulert plast

  (21.03.24) «Årets vinnere viser at det er mulig å bruke resirkulert plast i matvareemballasje. I tillegg demonstrerer de viktigheten av å kontinuerlig lete etter de beste emballasjeløsningene.» Slik lyder uttalelsen fra juryen etter at gårsdagens Plastløftepriser ble delt ut. Norfersk vant prisen i sin kategori, mens Gilde og PRIOR var begge nominert i kategorien «Design for gjenvinning».

 • Livsløpsanalyser (LCA)

  (20.03.24) En livsløpsanalyse kartlegger hele livsløpet til et produkt og vil vise oss hvor i verdikjeden vår vi har våre største utslipp og avtrykk. Tall fra norsk produksjon er viktig i vårt arbeid med å forbedre produksjonen, og kutte utslipp og effektivisere der hvor det faktisk monner.

 • Orientering om eggsituasjonen

  (19.03.24) De siste ukene har det vært mye omtale av eggmangel og markedsregulering i media. Sist som følge av at Nortura møtte Den Stolte Hane i Oslo Tingrett fredag 15. mars. Her følger en kort orientering om situasjonen.

 • Veileder transportdyktighet

  (Sist endret 18.03.24) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.