Aktuelt - Storfe

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  (01.07.22) Avregningsprisen for ungokse, kastrat og kvige økes med kr 0,20 pr kg, ungku, ku og okse økes med kr 0,10 pr kg fra mandag 4. juli. For kalv reduseres avregningsprisen med kr 0,43 pr kg. Endringen skyldes økt engrospris, økt forskningsavgift, økte frakt- og slaktekostnader og redusert innmatverdi. Prisløypa for 2. halvår er fastsatt, se lenke under.

 • Prognose 2022 per juni: Små endringer i prognosen – fortsatt stort overskudd av egg

  (22.06.22) Den reviderte prognosen fra Totalmarked kjøtt og egg viser et fortsatt stort overskudd av egg på 2 900 tonn før tiltak. For kjøtt er det også relativt små endringer fra siste prognose. Det forventes god markedsbalanse på kjøtt etter en lengre periode med stor underdekning av norskprodusert svin og storfe. Grensehandel og reiseaktivitet har tatt seg opp, og det ventes nedgang i salget.

 • Livdyrnytt fra Nortura – juni 2022

  (20.06.22) Snart er det St.hans og sommer i det meste av landet. Hele landet er inne i en kostnadseksplosjon som svært få har opplevd før. Alle dere Norturaeiere kjenner på dette daglig, og vi som er i «støtteapparatet» opplever også dette i dialog med dere, og som privathusholdninger.

 • Noen råd i siloslåtten

  (Sist oppdatert 07.06.22) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.