Aktuelt - Storfe

 • Hva er viktig å tenke på ved innmelding og levering av slaktedyr

  (05.04.24) Du som sender dyr til slakt har ansvaret for å følge kravene til mattrygghet, sporbarhet, dyrevelferd og kjent MKI (matkjedeinformasjon). I tre filmer forteller vi hva som er viktig å tenke på når du skal melde inn dyr til slakt, når du skal levere dyr, og hva som sjekkes ved mottak på slakteriet.

 • Nortura livdyrnytt april 2024

  (15.04.24) Min side livdyr tas nå i bruk av flere og flere noe vi formidlere er svært glade for. Gleden ligger i flere årsaker, men det viktigste er oversikt og redusert tidsbruk som gjør at fellesskapet kan yte en bedre service og være mer tilgjengelig for andre viktige oppgaver til nytte for dere eiere. Løsningen er tilgjengelig dag/natt 52 uker i året!

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  (27.03.24) Fra mandag 1. april går avregningsprisen på alle storfe opp med kr. 3,44 pr kg, og kalv med kr 3,51 pr kg. Dette er grunnet økt engrospris, redusert omsetningsavgift og reduserte kostnader.

 • Guri og Erlend Røhnebæk – årets ammekuprodusent 2023

  (19.03.24) Prisen årets ammekuprodusent er kanskje den mest hengt høyende prisen i norsk ammekumiljø. Foruten om heder og ære får vinneren et reisegavekort og en plakett som bevis på prisen. Prisen ble delt ut på TYR sitt årsmøte av styreleder, Erling Gresseth på vegne av TYR, Nortura og Animalia.