KSL - aktuelt

 • Gyldig KSL trer i kraft

  (26.09.22) Hele landbruksnæringa, med alle varemottakere, står bak innføringen av Gyldig KSL som trer i kraft nå i høst. Målet er å få alle bønder i Norge med Gyldig KSL, slik vi får et felles kvalitetssystem som styrker tilliten til norsk matproduksjon. I tillegg vil du med Gyldig KSL unngå trekk ved levering. For å få Gyldig KSL må årlig egenrevisjon være gjennomført og eventuelle avvik gitt ved ekstern KSL-revisjon må lukkes.

 • Bruk KSL Trygg på mobilen – et nytt verktøy for bonden

  (15.02.21) Kvalitetssystem for landbruket – KSL – jobber hele tiden i å utvikle og forbedre løsningen for bonden og nå lanseres KSL Trygg. KSL Trygg er et mobiltilpasset verktøy som gir deg muligheten til å jobbe med KSL-systemet i arbeidssituasjonen ute på gården.

 • Nytt om KSL-standarden

  (21.10.19) 1. januar 2020 går KSL over i ny digital løsning. Dette medfører at det ikke har blitt gjort noen større endringer i KSL-standarden nå denne høsten.

 • 99,8 % Oppslutning om Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)

  (09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.

 • Ny KSL-standard klar 8. oktober

  (04.10.18) Nye krav og regler fra varemottakerne og myndighetene er nå oppdatert i KSL-standarden. Fra 8. oktober vil alle brukere finne den nye standarden inne på «Din side» i KSL. – Største endring i år er tilpassing til den nye Dyrehelseforskriften, sier KSL-sjef Tom Roterud.

 • Ikke mulig å melde inn uten aktivt KSL

  (28.05.18) Fra 1. juni er det ikke lenger mulig å melde inn slakt uten å ha aktivt KSL. Det betyr at produsent uten aktivt KSL må melde inn slakt ved å ringe Medlemssenteret.

 • Årets nye KSL-standard klar

  (11.10.17) Fra 6. oktober finner alle KSL-brukere ny standard inne på Din Side i KSL. – Det er ingen store endringer, men vi prøver å gjøre den enda enklere å bruke og de endringene som er, de er viktige, sier KSL-sjef Tom Roterud i Matmerk.

 • Ny KSL standard 2015

  (19.10.15) Høsten er her! Det betyr at KSL-standarden er revidert, og her kan du gjøre deg kjent med den.