Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Lykkelig som liten

    (11.06.25) Ragnhild Sjurgard la om fra melkeproduksjon til ammeku for å tilpasse ressursene på gården. Nå er hun aktuell som nytt konsernstyremedlem i Nortura, som deltidsbonde med et heltidsengasjement.

  • Noen råd i siloslåtten

    (Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

  • Livdyrnytt fra Nortura per mai/juni

    (03.06.25) Ofte lett å tenke at smittefaren i mitt nærområde er begrensa, dvs mine dyr er trygge. Vi går nå inn i en tid med et økende temperaturer, turister, insekter, dyr på beite (inn- og utmark), mulig dere selv skal på tur. Sørg for at rutiner på egen gard er godt innarbeida for alle, inkl. avløser, besøkende, fjøsvandrere, osv.

  • Mattrygghet – fundamentet for tillit, ansvar og bærekraft

    (03.06.25) Mattrygghet er usynlig – helt til noe går galt. Det er kanskje derfor vi må løfte det fram oftere, og i den anledning markerer vi World Food Safety Week. For oss i Nortura handler mattrygghet ikke bare om rutiner og regelverk. Det handler om tillit. Tilliten forbrukeren og kundene har til at maten er trygg, ren og produsert med respekt for både dyr, mennesker og natur.

  • Årets Husdyrtreff-vinnere

    (28.05.25) Husdyrtreff er en konkurranse arrangert av samvirkeorganisasjonene Tine, Nortura, Norsvin, TYR og Geno. Konkurransen har vært arrangert siden 1981 og innebærer at elever fra videregående skoler velger mellom fem ulike oppgavesett: Storfe – melkeproduksjon, storfe – kjøttproduksjon, saueproduksjon, svineproduksjon eller fjørfeproduksjon. Nå er årets vinnere kåret!

  • – Samvirketanken driver meg

    (28.05.25) Med overgangen fra tråkkutgjødsling til liggebåser hos oksene, har Martin Mæland økt tilveksten med 20 prosent. – Tabben er at jeg ikke gjorde det for ti år siden, sier han. Nå er han aktuell som nytt fast styremedlem i Nortura.

  • Prisløyper engrosprisendringer 2. halvår 2025

    (26.05.25) Konsernstyret i Nortura fastsatte 22. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 2. halvår 2025. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.

  • Grillprodukter fra Gilde og PRIOR i butikken

    (22.05.25) En av årets nyheter fra Gilde i REMA er Gilde Grillskiver av lam med franske smaker. Krydderet i denne består av blant annet fennikel, løk, hvitløk og rosmarin. Ellers er PRIOR Kyllingfilet naturell en bestselger – også i grillssesongen. Her er et lite utvalg av årets grillsortiment fra Gilde og PRIOR.