Arkiv for nyheter og artikler på storfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Slik melder du inn dyr med avvik til slakt

    (15.01.21) Har grisen en liten brokk, eller er kua litt halt. Når du melder inn på Min side, eller per telefon må du melde fra dersom dyret du skal sende til slakt har et avvik som trenger oppfølging på transport.

  • Kan ammoniakkbehandla halm erstatta grassurfôr?

    (Sist endret 23.06.20) Når grovfôravlinga er blitt mindre enn normalt pga. sein og våt vår, dårleg overvintring av enga, tørke, flaumskadar eller vanskelege hausteforhold, er det fort gjort å melda dyr inn til slakt. Men frå Nortura si side vil me i det lengste rå frå å redusera talet på produksjonsdyr eller senda dyr som ikkje er tunge nok til slakt. Sterkare fôring med kortare framfôringstid, kjøp av rundballar av gras eller NH3-behandla halm, mindre påsett enn vanleg eller sal av fôringskalvar, er andre tiltak som kan vera meir lønsame.

  • Bli med på Angusavtalen

    (16.03.20) Bli med på Angusavtalen, et samarbeid mellom Norsk Aberdeen Angus, Prima Jæren, Nortura og Meny. Øk inntjeningen i din produksjon, økt inntjening også i krysning.

  • E-læringskurs om dyrehelse og smittevern

    (05.03.20) Animalia tilbyr nå et e-læringskurs for å dekke kompetansekravet i den nye dyrehelseforskriften som trådte i kraft 1. januar 2020. Modulene for storfe- og sau er klare til bruk.

  • Revisjon av lengdemåling av storfe og justeringer av modellen

    (04.12.19) Oppsummeringen viser at lengdemålingen gir gode resultater, men vi mener at det er grunnlag for noen justeringer. Visuell etterprøvingen av de nordiske klassifiseringskonsulentene bekreftet klassesettingen ut fra lengdemåling. Det skal jobbes ytterligere med etterprøving av utenlandske konsulenter i 2020.

  • Transport av storfe i to høgder

    (Oppdatert 14.06.19) Dyrebilar som kan transportere i to høgder har gode føresetnader til å sikre god dyrevelferd for storfe under transport konkluderer Animalia. Nederst i saken kan du sjå ein film om lasting av storfe i to høgder.

  • Tenk smittevern også i beitesesongen

    (12.06.19) Smittsomme klauvsjukdommer som digital dermatitt (DD) og klauvspalteflegmone kan spres fra dyr til dyr og besetning til besetning på beite, det samme gjelder BRSV og BCoV. Smittepresset i beitesesongen er likevel normalt lavere på beite enn i innefôringsperioden.