Fagbibliotek for storfe - Fôring

  • Noen råd i siloslåtten

    (Sist oppdatert 22.05.24) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

  • Slaktemodne okser gir best inntekt

    (24.03.21) For å få best mulig økonomi er det viktig å planlegge tilvekst, slaktealder og slaktevekt. Levering av slaktemodne slakt med god vekt og slakteklasse er lønnsomt for både bonden, Nortura og gir fornøyde kunder.

  • Kan ammoniakkbehandla halm erstatta grassurfôr?

    (Sist endret 23.06.20) Når grovfôravlinga er blitt mindre enn normalt pga. sein og våt vår, dårleg overvintring av enga, tørke, flaumskadar eller vanskelege hausteforhold, er det fort gjort å melda dyr inn til slakt. Men frå Nortura si side vil me i det lengste rå frå å redusera talet på produksjonsdyr eller senda dyr som ikkje er tunge nok til slakt. Sterkare fôring med kortare framfôringstid, kjøp av rundballar av gras eller NH3-behandla halm, mindre påsett enn vanleg eller sal av fôringskalvar, er andre tiltak som kan vera meir lønsame.

  • Disponering av grovfôret gjennom sesongen

    (28.04.20) Både isbrann på jordet, tørke eller altfor mykje regn kan føra til at både mengde og kvalitet på grovfôret ikkje er slik som ønskeleg eller planlagt. Det kan vera store variasjonar mellom regionar, frå bygd til bygd og til og med mellom ulike skifte på kvar enkelt gard.

  • Grovfôrbasert kjøtproduksjon på storfe

    (24.04.20) Storfe er ein drøvtyggar og spesialist til å kunna omdanna gras, grovfôr og beite til mjølk og kjøt. I følgje Landbruksdirektoratet var det 9,8 millionar daa jordbruksareal i drift i 2019.

  • Avlingssvikt – men hold produksjonen oppe!

    (15.08.18) Selv om det er svikt i grovfôravlingen og det grovfôret som er tilgjengelig på markedet er dyrt, er det mulig å ha brukbar inntekt på storfekjøtt produksjon. Det gjelder både på innkjøpte og egenproduserte kalver.