Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Norturas nye digitale tjeneste – Min side

    Min side er under oppbygging, og løpende lanseres nye løsninger. Min side fungerer og på mobil. Tjenester i Min side er innmelding av småfe og gris til slakt, kjøp/salg og direktelevering av livdyr, og mine leveranser. De midlertidige løsningene finner du lenker til nedenfor.

  • Småfelaktinga etter nyttår litt over fjoråret

    (23.03.23) – Vi var spente på korleis slaktinga etter nyttår ville utvikle seg med bakgrunn i den relativt store auken i tilskot til husdyr som kom i fjorårets jordbruksoppgjer, seier Finn Avdem, fagsjef småfe i Nortura. Ville mange halde att fleire teljedyr?

  • Prisløyper engrosprisendringer 1. halvår 2023

    (Oppdatert 15.03.23) Konsernstyret i Nortura fastsatte 18. oktober planlagt gjennomsnittlig engrospris for gris, lam og egg for 1. halvår 2023. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene. Merk at dette er engrospriser, og avregningsprisene *) ikke vil være de samme. For å oppnå et prisuttak for gris i 1. halvår 2023 mest mulig i samsvar med Planlagt gjennomsnittlig engrospris, settes engrospris opp med kr 0,20 per kg fra mandag 10. april.

  • Tid for kje

    (14.03.23) I uke 12 (20.-26. mars) og uke 18 (1.-7. mai) har Nortura salgskampanje på Stjernekje i samarbeid med Jacobs og Coop MEGA i Øst, Sør-Vest og Midt Norge. Stjernekje er utvalgte ferske kje med krav til kjøttfylde og fett.

  • Har du alt klart til lamminga?

    (Sist endret 07.03.23) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!

  • Gode øyremerkevaner

    (Oppdatert 01.03.23) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida. Dersom vi ikkje finn ut av kven som eig dyret, kan ein i verste fall måtte avlive dyret på slaktefjøset og destruere skrotten, rett og slett fordi det er ulovleg å slakte dyret når ein ikkje veit kven som er eigar.

  • Gode råd for skånsom klipping og fornøyde saueklippere

    (Oppdatert 22.02.23) I dag er det ofte slik at sauebonden ikke klipper sauene sine selv. Gode klippere som kan gjøre jobben raskt og effektivt vokser ikke på trær i Norge, og utenlandske klippere blir derfor ofte en løsning. Disse er raske, arbeidsomme og kan faget sitt, men kan ha dårlig kunnskap om norsk sauedrift, og er ofte mest vant til å klippe tomme søyer om sommeren. Dette kan bidra til at klippinga gjennomføres på en måte som ikke passer ved klipping av høgdrektige søyer.