Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Min side er under oppbygging, og løpende lanseres nye løsninger. Min side fungerer og på mobil. Tjenester i Min side er innmelding av småfe og gris til slakt, kjøp/salg og direktelevering av livdyr, og mine leveranser. De midlertidige løsningene finner du lenker til nedenfor.
(Oppdatert 28.02.23) Nortura har innmeldt over 20 000 småfe til uke 10. På grunn av begrenset slaktekapasitet og ønske om størst mulig salg av ferske lam, blir ca 8000 småfe skyvd til uke 11 og 12. Husk å merke innkjøpte værer og kåra værlam med hvitt øremerke.
(23.03.23) – Vi var spente på korleis slaktinga etter nyttår ville utvikle seg med bakgrunn i den relativt store auken i tilskot til husdyr som kom i fjorårets jordbruksoppgjer, seier Finn Avdem, fagsjef småfe i Nortura. Ville mange halde att fleire teljedyr?
(Oppdatert 15.03.23) Konsernstyret i Nortura fastsatte 18. oktober planlagt gjennomsnittlig engrospris for gris, lam og egg for 1. halvår 2023. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene. Merk at dette er engrospriser, og avregningsprisene *) ikke vil være de samme. For å oppnå et prisuttak for gris i 1. halvår 2023 mest mulig i samsvar med Planlagt gjennomsnittlig engrospris, settes engrospris opp med kr 0,20 per kg fra mandag 10. april.
(14.03.23) I uke 12 (20.-26. mars) og uke 18 (1.-7. mai) har Nortura salgskampanje på Stjernekje i samarbeid med Jacobs og Coop MEGA i Øst, Sør-Vest og Midt Norge. Stjernekje er utvalgte ferske kje med krav til kjøttfylde og fett.
(08.03.23) Det ventes fortsatt jevnt uttak av storfekjøtt fra reguleringslager. Tiltaket med midlertidig opphold hos noen produsenter bringer eggmarkedet om lag i balanse i 2023. Det er ikke rom for nyetableringer i eggnæringen.
(Sist endret 07.03.23) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!
(Oppdatert 01.03.23) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida. Dersom vi ikkje finn ut av kven som eig dyret, kan ein i verste fall måtte avlive dyret på slaktefjøset og destruere skrotten, rett og slett fordi det er ulovleg å slakte dyret når ein ikkje veit kven som er eigar.
(24.02.23) Grunntilskudd på vær innføres med kr 5,00 pr kg fra mandag 27. februar. Grunntilskuddet vil stå fram til 16. oktober.
(Oppdatert 22.02.23) I dag er det ofte slik at sauebonden ikke klipper sauene sine selv. Gode klippere som kan gjøre jobben raskt og effektivt vokser ikke på trær i Norge, og utenlandske klippere blir derfor ofte en løsning. Disse er raske, arbeidsomme og kan faget sitt, men kan ha dårlig kunnskap om norsk sauedrift, og er ofte mest vant til å klippe tomme søyer om sommeren. Dette kan bidra til at klippinga gjennomføres på en måte som ikke passer ved klipping av høgdrektige søyer.