Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • 20 % rabatt på øremerker ved bestilling innen 20. januar!

    (Oppdatert 25.11.24) 1. november var årets sauemerkekampanje i gang. Største rabattfrist er gått ut, men bestiller du på nett senest 20. januar, får du 20 % rabatt på øremerker til lam og sau. Finner du ut etter fostertelling at du trenger flere merker, bestiller du bare flere – du får samme rabatt!

  • Slaktesesongen mot slutten

    (22.11.24) Dei to fyrste vekene av november er inne i slaktestatistikken. I vekene 45 og 46 slakta Nortura 28 800 lam med medel slaktevekt 16,7 kg, medel klasse R/R- (7,5) og medel feittgruppe 2+/2 (5,6).

  • Endringar i prisar og tilskot fyrste halvår 2025

    (22.11.24) Det skjer ein del endringar i både prisar og tilskot i samband med årsskiftet. I tillegg blir det nokre engrosprisendringar som skal stimulere til levering av ferske lam til påske og grillsesongen.

  • Flere tiltak reduserer lagrene og produksjonen av storfe

    (05.11.24) Økt rabatt på fryst storfe i 1. halvår 2025, og premiert slakting av eldre kalver gir god markedsbalanse av storfe i 2025. Færre slaktegris i 2025, og det forutsettes i prognosen økte slaktegrisvekter rundt påsketider. Nyetableringer vil øke tilførslene av norske egg, og ventes å gi god markedsdekning av norske egg i løpet av 2025.

  • Bestilling av retur-, øko- og slakterimerker

    (Oppdatert 04.11.24) Fra høsten 2020 ble det nye rutiner for kjøp og utsending av retur-, øko- og slakterimerker. Du bestiller dine returmerker direkte fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill samtidig med de vanlige øremerkene så sparer du porto!

  • Blåtungesituasjonen i Norge

    (Oppdatert 25.10.24) Sykdommen blåtunge er påvist i dyrehold i Agder, Rogaland, Østfold og Vestfold. Blåtunge smitter ikke mennesker, men rammer drøvtyggere. Blåtunge er en liste-1 sjukdom, og enhver mistanke må meldes fra til Mattilsynet.

  • Oppdaterte brosjyrer på skitne slaktedyr storfe og småfe

    (25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.

  • Unngå hygienetrekk!

    Skitne slaktedyr er også ei utfordring for slakteriene. Hele kjøttbransjen innførte derfor i 2006 et hygienetrekk. Fra 2024 er trekket på 150 kr for dyr som ikke kan klippes reine. Se oppdatert veiledning fra Animalia i brosjyren Reint dyr - rein skrott.