Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

 • Skal du slakte dielam?

  (18.04.24) Lamminga er godt i gang i delar av landet, medan andre enda går og steller høgdrektige søyer. Det blir alltid nokre overskotslam, og vi tilrår å produsere ordinære slaktelam av desse og levere dei tidleg i haustsesongen.

 • Siste prisendring og prisprognose småfe

  (27.03.24) Fra mandag 1. april går avregningsprisen for lam ned med kr 0,22 pr kg, sau/ungsau kr 0,19 pr kg, geit kr 0,26 pr kg og kje kr 0,79 pr kg på grunn av økte kostnader.

 • Råmelk – viktig for lammene

  (Sist endret 07.03.23) Antistoffer brukes for å bekjempe infeksjoner. Hos lammene skjer det ikke noen overføring av antistoffer i fosterlivet, og de kommer derfor til verden uten denne beskyttelsen.

 • Veileder transportdyktighet

  (Sist endret 18.03.24) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.

 • Tid for kje

  (14.03.24) I uke 12 (18. - 24. mars) og uke 18 (29. april - 5. mai) har Nortura salgskampanje på Stjernekje i samarbeid med Jacobs, enkelte Meny-butikker og Coop MEGA.

 • Gode råd for skånsom klipping og fornøyde saueklippere

  (Oppdatert 01.03.24) I dag er det ofte slik at sauebonden ikke klipper sauene sine selv. Gode klippere som kan gjøre jobben raskt og effektivt vokser ikke på trær i Norge, og utenlandske klippere blir derfor ofte en løsning. Disse er raske, arbeidsomme og kan faget sitt, men kan ha dårlig kunnskap om norsk sauedrift, og er ofte mest vant til å klippe tomme søyer om sommeren. Dette kan bidra til at klippinga gjennomføres på en måte som ikke passer ved klipping av høgdrektige søyer.

 • ROS-analyse for 2023 klar

  (19.02.24) Endelig er ResultatOversiktSlaktedata (ROS) for 2023 klar på Min side. Logg inn på Min side på vanlig vis, klikk på «Rapporter for rødt kjøtt» og «ROS-analyse», så får du fram ROS tabellen. Her ligger også resultatene helt tilbake til 2019.

 • Dyrevelferdsprogram for sau

  (Oppdatert 15.02.24) Den norske kjøttbransjen har vedtatt å etablere et felles dyrevelferdsprogram for sau. Dyrevelferdsprogrammet ble lanseret i desember 2023 ved at første pulje får varsel om å gjennomføre kurs og veterinærbesøk innen utgangen av mars 2024. Nå er en oppdatert veileder for programmet publisert, lenke finner du i artikkelen.

 • Teljedato og slakting før eller etter 1. mars

  (07.02.24) Du har kanskje noko slaktelam ståande på ekstensiv sluttfôring, eller ein del tomsau eller tomme påsettlam etter fosterteljinga, og lurar på om du skal slakte dei før eller etter teljedato 1. mars? Her er litt hjelp finne ut kva som vil lønne seg.