God økonomi med å vera med i lammering

(30.06.25) Over 83 % av alle sau/lam Nortura slakta i 2024 kom frå ein sauebonde som er organisert i lammering.

Foto: Kari Mørkve Jordalen

Lammeringorganiseringa hevar slaktekvaliteten på lam og utbetalinga av tilleggsytingar.

Tabellen nedanfor syner høgare utbetaling av kvalitetstillegg, samstundes som også puljetillegget er større hjå lammeringmedlemmene. Høgare sesongtillegg tyder også på at lammering medlemmene kjem tidlegare i gang med slaktinga om hausten.

Ta kontakt med ein rådgjevar i Nortura om du vil bli med i, eller vil starte ein lammering.

Resultat innanfor og utanfor lammering i 2024:

Andel i lammering 83,15 %  
Andel utanfor lammering 16,.85 %  
Kvalitet lam Innanfor lammering Utanfor lammering
Vekt 18,89 16,60
Klasse R R-
Fettgruppe 2+ 2
Andel Stjernelam 94 % 84 %
Andel Gourmetlam 62 % 38 %
Økonomi lam Innanfor lammering Utanfor lammering
Avregningspris pr lam 1 018 820
Puljetillegg 49 18
Sesongtillegg 13 8
Kvalitetstillegg stjernelam 42 28
Kvalitetstillegg gourmetlam 52 29
Lammeringstillegg 15 -
Økonomisk resultat pr lam *) 1 189 903
Forskjell pr lam 286  

*) I tillegg kjem kvantumstillegg og evt. etterbetaling

Relatert informasjon