Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Noen råd i siloslåtten

  (Sist oppdatert 26.05.23) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

 • ROS-premie til Inger-Lise Sæterbakken Jevne og Erling Jevne

  (Oppdatert 04.07.23) Med OL-gull og VM-gull på stafett, sølv i individuelt OL og VM på lengre distanser, og et utall andre premier i verdenscup og mesterskap manglet en premie, nemlig ROS-tallerken fra Nortura. Endelig kom den for klassisk langrennsspesialisten Erling Jevne og kona. De fleste som ikke har blitt konfirmert de siste åra husker nok Erling Jevne godt fra tv-skjermen.

 • Småfelaktinga etter nyttår litt over fjoråret

  (23.03.23) – Vi var spente på korleis slaktinga etter nyttår ville utvikle seg med bakgrunn i den relativt store auken i tilskot til husdyr som kom i fjorårets jordbruksoppgjer, seier Finn Avdem, fagsjef småfe i Nortura. Ville mange halde att fleire teljedyr?

 • Stor oppslutning om LAM 2023

  (Oppdatert 22.02.23) 560 sauebønder og andre med interesse for sau var samla til Lammekongress på Scandic Hell i Stjørdal helga 18.-19. februar.

 • Forenkla ROS-analyse for 2022

  (17.02.23) Det blir jobba for fullt med utvikling av ny Min Side for småfe. ResultatOversiktSlaktedata (ROS-analysen) skal også kome her i ny versjon. Inntil det skjer, så send slike henvendelse til Nortura Medlemssenter om du ønsker ditt resultat.

 • Teljedato og slakting før eller etter 1. mars?

  (25.01.23) Du har kanskje noko slaktelam ståande på ekstensiv sluttfôring, eller ein del slaktesau, og lurar på om du skal slakte dei før eller etter teljedato 1. mars? Her er litt hjelp finne ut kva som vil lønne seg.