Arkiv for nyheter og artikler på småfe
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(20.08.19) Mædi-situasjonen i deler av Trøndelag er uavklart. Med dette utgangspunktet er det tryggest å rekruttere nye værer fra egen besetning, og å unngå å opprette nye smittekontakter.
(18.07.19) Det er påvist mædi i en sauebesetning i Trøndelag. Funnet ble gjort i en rutineprøve tatt på slakteri, som en del av overvåkingsprogrammet for sykdommen.
(09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.
(04.07.19) Elisabeth Stray Pedersen er en norsk designer og gründer som har lansert sin egen merkevare ESP, som består av eksklusive plagg i norsk ull. I vinter ble hun tildelt Jacob-prisen, en av de høyeste utmerkelsene innen norsk design.
(04.07.19) Dersom du skal ha eit møte med leiaren for Bondelaget, Sau og Geit og lammeringen i Hamarøy og Tysfjord, så treng du ikkje å kalle inn så mange. Ragnhild Engan er nemleg leiar for alle desse lokallaga. I tillegg er ho AU-medlem småfe for Nord-Noreg, og leiar i det nasjonale Fagutvalet for småfe i Nortura.
(07.06.19) Det var rekordhøy oppslutning om årets Husdyrtreff, og vinnere på sau ble Tiril Undheim fra Undheim og Ramona Egeland fra Mandal, agronom elever ved KVS Lyngdal.
(20.05.19) Nortura hadde også i år en kampanje på kje i samarbeid med geitebønder som leverer til Sandeid, Førde, Gol og Malvik for salg i ferskvarediskene hos Jacobs-butikkene, Meny og Spar.
(15.05.19) Sist søndag sto geit og kje i fokus da Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo arrangerte åpen dag.
(01.02.19) – Alle som leverte minst 15 lam til Nortura i 2018 får i desse dagar ROS-analysen (Resultat Oversikt Slaktedata), seier fagsjef Finn Avdem i Nortura.
(17.01.19) Nortura har i ein del år hatt ein varestraum basert på intensivt fôra overskotslam, vi har kalla produktet "Sommerlam". Nedgang i sal gjer at vi avviklar denne varestraumen.