Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Mædi påvist hos sau i Trøndelag

  (18.07.19) Det er påvist mædi i en sauebesetning i Trøndelag. Funnet ble gjort i en rutineprøve tatt på slakteri, som en del av overvåkingsprogrammet for sykdommen.

 • 99,8 % Oppslutning om Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)

  (09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.

 • Norske designere velger norsk ull

  (04.07.19) Elisabeth Stray Pedersen er en norsk designer og gründer som har lansert sin egen merkevare ESP, som består av eksklusive plagg i norsk ull. I vinter ble hun tildelt Jacob-prisen, en av de høyeste utmerkelsene innen norsk design.

 • Eldsjeler for sauen

  (04.07.19) Dersom du skal ha eit møte med leiaren for Bondelaget, Sau og Geit og lammeringen i Hamarøy og Tysfjord, så treng du ikkje å kalle inn så mange. Ragnhild Engan er nemleg leiar for alle desse lokallaga. I tillegg er ho AU-medlem småfe for Nord-Noreg, og leiar i det nasjonale Fagutvalet for småfe i Nortura.

 • Årets vinnere på Husdyrtreff Sau

  (07.06.19) Det var rekordhøy oppslutning om årets Husdyrtreff, og vinnere på sau ble Tiril Undheim fra Undheim og Ramona Egeland fra Mandal, agronom elever ved KVS Lyngdal.

 • Lavere salg av kje i kampanjeukene

  (20.05.19) Nortura hadde også i år en kampanje på kje i samarbeid med geitebønder som leverer til Sandeid, Førde, Gol og Malvik for salg i ferskvarediskene hos Jacobs-butikkene, Meny og Spar.

 • ROS-analysen klar

  (01.02.19) – Alle som leverte minst 15 lam til Nortura i 2018 får i desse dagar ROS-analysen (Resultat Oversikt Slaktedata), seier fagsjef Finn Avdem i Nortura.