Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(Oppdatert 28.02.22) I dag er det ofte slik at sauebonden ikke klipper sauene sine selv. Gode klippere som kan gjøre jobben raskt og effektivt vokser ikke på trær i Norge, og utenlandske klippere blir derfor ofte en løsning. Disse er raske, arbeidsomme og kan faget sitt, men kan ha dårlig kunnskap om norsk sauedrift, og er ofte mest vant til å klippe tomme søyer om sommeren. Dette kan bidra til at klippinga gjennomføres på en måte som ikke passer ved klipping av høgdrektige søyer.
(Oppdatert 25.02.22) Resultat Oversikt Slaktedata (ROS-analysen) for lam ble gjort elektronisk og lagt ut på Min Side for to år siden. På grunn av data-angrepet mot Nortura, måtte vi ta ned Min Side og dermed også ROS.
(Oppdatert 18.02.22) Konsernstyret i Nortura har vedtatt planlagt gjennomsnittlig engrospris, for å få ei komplett prisløype må en ha med endringer i grunntilskudd og omsetningsavgift. Konsernstyret i Nortura har i tillegg vedtatt en økning av engrosprisene gjeldene fra mandag 28. februar.
(03.02.22) 1. mars er teljedato for produksjonstilskot og avløysartilskot, og vi får spørsmål om det løner seg å slakte lam før eller etter denne datoen.
(Oppdatert 02.02.22) Konsernstyret i Nortura vedtok 18. oktober 2021 planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 1. halvår 2022. Konsernstyret vedtok 1. februar 2022 en økning av engrosprisene gjeldene fra mandag 28. februar. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.
(17.01.22) Endeleg vart det mogleg å få laga ferdig slaktestatistikken for Lammesesongen 2021. Den syner at vi slakta litt under 620 000 lam i sesongen 2021, ca 15 500 færre enn i 2020.
(14.01.21) Min side er tatt ned og det blir jobbet med å lage en ny første versjon av innmeldingsløsning for småfe. Inntil denne er klar, ønsker Nortura likevel felles innmelding fra lammeringene samordna av lammeringlederen. Det gjør det enklere å planlegge rasjonell inntransport.
(13.01.22) Vi går nå inn i en periode med liten småfeslakting. For å få mest mulig fulle slaktedager, forsøker vi å samle slaktinga på enkelte uker. Vi informerer også om dette slik at det blir enklere å planlegge for småfebonden.
(Oppdatert 26.10.21) Fra høsten 2020 ble det nye rutiner for kjøp og utsending av retur-, øko- og slakterimerker. Du bestiller dine returmerker direkte fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill samtidig med de vanlige øremerkene så sparer du porto!
(Oppdatert 13.10.21) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida. Dersom vi ikkje finn ut av kven som eig dyret, kan ein i verste fall måtte avlive dyret på slaktefjøset og destruere skrotten, rett og slett fordi det er ulovleg å slakte dyret når ein ikkje veit kven som er eigar.