Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021


 

  • Roboten «Ståle» gjør skjærejobben lettere

    (26.08.21) Nortura Rudshøgda har i løpet av sommeren fått installert en knivrobot som kan slipe 600 kniver i løpet av et skift. Satsingen gir flere HMS-fordeler og er en viktig del av arbeidet med å modernisere og styrke norsk matindustri.

  • Nortura med i nytt initiativ for bærekraftig matproduksjon og forbruk

    (25.08.21) Fem tiltak til varige og bærekraftige endringer innen norsk matproduksjon ble 24. august presentert for landbruksminister Olaug Bollestad. Bak initiativet står NorgesGruppen, TINE, Bama, Yara, Coca-Cola, Nortura, PwC, Arntzen de Besche og NMBU, som har bidratt med faglig råd til arbeidet som er organisert gjennom Skift - Næringslivets klimaledere.

  • Nortura på Arendalsuka

    (18.08.21) Nortura deltok i går for første gang på Arendalsuka med eget arrangement – «Kjøttproduksjon og bærekraft – veien videre».

  • Nytt karbonfangstanlegg gir Nortura Rudshøgda fossilfri gevinst

    (12.08.21) Onsdag 11. august ble Norges første kommersielle karbonfangstanlegg åpnet på Rudshøgda, vegg i vegg med Nortura Rudshøgda. Anlegget vil bidra til å gjøre Rudshøgda-anlegget fossilfritt, i tråd med målet om 100 prosent fossilfrie anlegg innen 2030.

  • Ny informasjon fra Mattilsynets kjøttkontroll når du leverer slaktedyr

    (09.07.21) Mattilsynet har de siste årene jobbet med å få på plass nye digitale løsninger for kjøttkontrollen. Tidligere har Mattilsynet kun gitt informasjon om kassasjoner (deler av dyr eller hele dyr) når du har levert slaktedyr av storfe, småfe og gris. Med ny digital løsning for Mattilsynets kjøttkontroll vil du også få tilsendt informasjon om hva kjøttkontrollen har registrert av forhold som kan ha betydning for dyrehelse, dyrevelferd eller merking.

  • Lokale krefter bak Gilde turmat

    (07.07.21) Midt i sentrum av nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell ligger Otta og fabrikken Rondane produksjon, tidligere kjent som Nortura Otta. Her produseres Gilde turmat. Rutinerte lokale krefter står bak produksjonen.

  • Innovativ bruk av restråstoff fra kylling og kalkun

    (02.07.21) Hvordan kommer høyverdige proteiner best til nytte for mennesker? Det nylig avsluttede IPNprosjektet Hydroprot har hatt som mål å utvikle minst tre nye høyverdige og trygge kyllinghydrolysat-baserte produkter. Prosjektet er finansiert av Forskningsrådet.

  • Om koronasituasjonen - Nortura

    (Oppdatert 01.07.21) Her finner du lenker til informasjon om hva som gjelder i forbindelse med smittefare, driftsrelatert informasjon etc. Noen medlemsbutikker har åpent med restriksjoner eller redusert åpningstid, ellers er tiltak vedrørende dyretransport og kontakt med personell viktig å merke seg. Utbrudd av nye virusvarianter gir grunn til å minne på viktigheten av å etterleve rutinene for smittevern.