Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021
(18.10.21) Konsernstyret i Nortura har i dag fastsatt Planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 1. halvår 2022 innenfor volummodellen.
(14.10.21) Storfenæringen tar sitt klimaansvar på alvor og Nortura deltar i to prosjekt med mål om å gjøre næringen grønnere. «Avl for klimavennlig storfe» i regi av Geno som har mål å avle frem en mer ressurseffektiv ku, og samarbeidet med Mære Landbruksskole for å utvikle et mer bærekraftig storfekjøtt.
(13.10.21) God tilgang på fôringsdyr i sommer og så langt i høst gjør at Nortura har behov for flere sluttfôringsplasser i noen områder.
(06.10.21) Norturas konsernledelse foreslår overfor konsernstyret å bygge en modernisert og automatisert fabrikk for griseskjæring i Tønsberg. Investeringen på en halv milliard kroner legger til rette for en mer bærekraftig industristruktur og bedrer lønnsomheten med 125 millioner kroner årlig.
(04.10.21) Fredag 8. oktober er det endelig klart for åpning av ny medlemsbutikk i Kristiansand. Det blir markert med grilling og pølsefest!
(01.10.21) Det er du selv som produsent som har ansvar for at opplysninger i Husdyrregisteret er riktig. Ved salg av livdyr er det viktig at dyr blir meldt ut, og at kjøper melder inn.
(24.09.21) Heldigvis kan vi velge! Gilde – fra den norske bonden, fra Gildebønder over hele landet. Sjekk ut førpremieren på Gildes nye kampanje som går på lufta i kveld. Ved å velge Gilde bidrar du til å beholde gårdene, dyra, maten og menneskene.
(22.09.21) YouGov lanserte i dag sin liste over Norges beste merkevarer innen dagligvaren. Over 350 merkevarer er undersøkt og Gilde havnet på en solid 3. plass. Prior er også representert på topplisten med en 8. plass. Tine topper årets liste!
(20.09.21) Hverdagen vender sakte tilbake og behovet for enkle, sunne og gode måltider er blitt enda viktigere under pandemien. Supersprø TexMex pinner og panetter av magert svinekjøtt, smaksrike rett-i-ovnen måltider og kyllingeservelat med mindre fett og mer protein er noen av nyhetene denne høsten.
(17.09.21) Go’kalven er et kurs med grunnleggende innføring i kalvens utvikling og behov de viktige første seks månedene. En frisk kalv i god vekst er avgjørende for å lykkes i mjølk- og kjøttproduksjonen.