Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021
(02.07.21) Som alle har fått med seg så er det mye oppmerksomhet omkring dyrevelferd om dagen. Tillit til at vi har god dyrevelferd i alle ledd av verdikjeden har vært- og vil framover være en forutsetning for norsk husdyrproduksjon og norske forbrukeres vilje til å kjøpe norsk kjøtt, egg og melk.
(02.07.21) Hvordan kommer høyverdige proteiner best til nytte for mennesker? Det nylig avsluttede IPNprosjektet Hydroprot har hatt som mål å utvikle minst tre nye høyverdige og trygge kyllinghydrolysat-baserte produkter. Prosjektet er finansiert av Forskningsrådet.
(Oppdatert 01.07.21) Her finner du lenker til informasjon om hva som gjelder i forbindelse med smittefare, driftsrelatert informasjon etc. Noen medlemsbutikker har åpent med restriksjoner eller redusert åpningstid, ellers er tiltak vedrørende dyretransport og kontakt med personell viktig å merke seg. Utbrudd av nye virusvarianter gir grunn til å minne på viktigheten av å etterleve rutinene for smittevern.
(30.06.21) Nortura har som første norske landbruksbaserte matvareprodusent sluttet seg til FNs Global Compact, et nettverk som består av bedrifter fra hele verden som ønsker å arbeide for å gjøre næringslivet mer bærekraftig.
(28.06.21) Et styrket samarbeid mellom TINE og Nortura om fagrådgiving på storfekjøtt, skal gi mer kunnskap om markedsmuligheter og prisuttak på kjøtt, og livdyrformidling for melkebønder som leverer storfe til Nortura.
(25.06.21) Styret i Nortura besluttet i dag å samle Norturas slakting av gris på Østlandet i Tønsberg. Vedtaket er neste trinn i industriutviklingsplanen som ble lagt fram i fjor sommer. Nortura har gjennom den planen lovet eierne å forbedre lønnsomheten i selskapet med mellom 350 og 400 millioner kroner i året, gjennom en modernisering og effektivisering av industrien.
(25.06.21) Nå er Norturas samfunnsrapport for 2020 tilgjengelig. Rapporten viser hvordan vi jobber med bærekraft gjennom hele verdikjeden og hvor vi i 2020 iverksatte nye tiltak for å redusere klimautslipp, fase ut fossil plast i vår emballasje, redusere matsvinn og bidra til full ressursutnyttelse av våre råvarer – som er bra for miljøet og bra for lønnsomheten til den norske bonden.
(23.06.21) Det nye anlegget Bioco i Indre Østfold er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Det nye selskapet merker allerede internasjonal etterspørsel og har begynt eksport av proteinprodukter til det amerikanske markedet.
(23.06.21) Vi har i den reviderte prognosen lagt til grunn noe redusert grensehandel og reisevirksomhet igjennom sommeren. Økningen i salget hittil i år av storfe- og svinekjøtt er dekket opp med import, og det ventes å være tilfelle også framover.
(22.06.21) Registreringer i Dyrevelferdsprogrammet for svin (DVP svin) viser positiv utvikling for dyrevelferden for norske griser.