Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021


 

  • TINE og Nortura styrker samarbeidet på rådgiving

    (28.06.21) Et styrket samarbeid mellom TINE og Nortura om fagrådgiving på storfekjøtt, skal gi mer kunnskap om markedsmuligheter og prisuttak på kjøtt, og livdyrformidling for melkebønder som leverer storfe til Nortura.

  • Samler griseslaktingen i øst ved Nortura Tønsberg  

    (25.06.21) Styret i Nortura besluttet i dag å samle Norturas slakting av gris på Østlandet i Tønsberg. Vedtaket er neste trinn i industriutviklingsplanen som ble lagt fram i fjor sommer. Nortura har gjennom den planen lovet eierne å forbedre lønnsomheten i selskapet med mellom 350 og 400 millioner kroner i året, gjennom en modernisering og effektivisering av industrien.

  • Ny samfunnsrapport fra Nortura

    (25.06.21) Nå er Norturas samfunnsrapport for 2020 tilgjengelig. Rapporten viser hvordan vi jobber med bærekraft gjennom hele verdikjeden og hvor vi i 2020 iverksatte nye tiltak for å redusere klimautslipp, fase ut fossil plast i vår emballasje, redusere matsvinn og bidra til full ressursutnyttelse av våre råvarer – som er bra for miljøet og bra for lønnsomheten til den norske bonden.

  • Satser stort på beinrester av norsk kylling

    (23.06.21) Det nye anlegget Bioco i Indre Østfold er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Det nye selskapet merker allerede internasjonal etterspørsel og har begynt eksport av proteinprodukter til det amerikanske markedet.

  • Nortura bytter matriseskrivere med nettbrett

    (21.06.21) Nortura skal spare 140 kilometer printerpapir i året, når man bytter ut matriseskrivere med nettbrett. Nye digitale verktøy vil automatisere informasjonsflyten rundt inntransport av slaktedyr. Målet er papirløse dyretransporter.

  • Vil revitalisere samvirke

    (18.06.21) Et forslag fra AU Innlandet om å sette av ressurser til et prosjekt for å revitalisere samvirke, fikk unison oppslutning på årsmøtet.

  • Dette er Norturas nye konsernstyre

    (18.06.21) Trine Hasvang Vaag fra Snåsa ble gjenvalgt som styreleder og Jan Erik Fløtre fra Byrkjelo ble ny nestleder på Norturas årsmøte fredag 18. juni. Nye inn i konsernstyret er Bente Borgen fra Sør-Fron og Tronn Olaf Flittie fra Lesja.