Temahefte storfe

Temaheftene ligger her i pdf-format, du kan skrive de ut direkte, eller ta kontakt med din rådgiver for å få de tilsendt.

  • Gode råd ved kjøp og bruk av avlsokse

    (09.11.16) Hensikten med dette temaheftet er å gi råd ved kjøp og bruk av avlsokse. Oksen brukes som regel i to sesonger og skal derfor bli far til to generasjoner med kalver.

  • Fôring av okser til slakt

    (08.11.16) Fôrplanlegging omfatter oppsetting av dagsrasjoner og fôrdisponering gjennom sesongen, gjerne inkludert fôrkostnader om det foreligger pris på fôrmidlene. For god planlegging kreves det at en tidlig har bestemt intensitet i produksjonen det vil si alder og vekt ved slakting.

  • Kalveoppdrett i storfekjøttproduksjonen

    (08.11.16) Målet med kalvefôringa er å oppnå ei stabil drøvtyggar i jamn og god vekst. Friske kalvar med nok plass veks etter den næringa dei får. Bestem bruken av kalven tidleg.

  • En sikker vei til oppstart ammeku

    (08.11.16) I ammekuproduksjonen nyttes tradisjonelle, lokale ressurser som ulike typer beiter og grovfôr. Pleie av kulturlandskapet gjennom beiting er en viktig faktor. Produksjonen er fleksibel med tanke på at driftsopplegget i stor grad kan tilpasses gårdens ressurser.

  • Vinterfôrplanlegging ammeku

    (08.11.16) I dette temaarket vil du få en enkel innføring i vinterfôrplanlegging i kjøttfebesetninger gjennom eksempler på fôrplaner og fôrplanlegging.

  • Kjøtproduksjon på kvige og ku

    (08.11.16) Det er behov for meir produksjon av storfekjøt i Noreg. Tal fødde kalvar som lever opp per år og middel slaktevekt i ulike kategoriar avgjer omfanget.

  • Alternative fôrmidler i storfekjøttproduksjonen

    (08.11.16) Surfôr, høy og NH3-behandlet halm, sammen med kraftfôrblandinger, er tradisjonelle og velkjent fôrmidler til storfe. For å redusere kostnadene i produksjonen, er det også av interesse å bruke alternative fôrmidler.

  • Reine dyr

    (20.02.12) REINE DYR – en forutsetning for god dyrevelferd og trygg matproduksjon. Brosjyren som ligger her er fra Animalia.