Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Prognose per mars: Økte slaktevekter på gris og okse

    (05.03.25) Reguleringslagrene av gris er tomme tidligere enn forventet. Det er allerede stimulert til økte slaktevekter, og vektgrensen for toppris i Nortura økes ytterligere fra uka etter påske, mandag 21. april. Lagrene av storfe er redusert som forventet, og det ventes fortsatt jevnt uttak.

  • Innstilling på regiontillitsvalgte eiere

    (03.03.25) Etter eiermøterunden er over er det regionrådsmøte i alle regioner (tidligere kalt regionutvalgsmøter). Her kan du se hvem som er innstilt fra valgkomiteene som tillitsvalgte i din region.

  • Biffakademiet med 11 nye «CanBIFF’er»

    (03.03.25) Vårt populære Biffakademi er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon. Kurset har gått siden 2011, og passer for både erfarne og ferske produsenter som ønsker å utvide kunnskapen innen produksjonen. Biffakademiet er et samarbeid mellom TYR og Nortura.

  • Retur av slakt og medlemskjøp

    (Oppdatert 28.02.25) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning.

  • Nisjeslakt

    (Oppdatert 28.02.25) Formålet med nisjeslakt er å gi deg som medlem i Nortura en mulighet til å øke verdiskapningen på egen gård med utgangspunkt i eget slakt. For å kunne kjøpe tilbake eget slakt som nisje må du først inngå en avtale om dette.

  • Informasjonsmøte om blåtunge og vaksinering

    (26.02.25) Er du oppdatert på siste informasjon om blåtunge og frivillig vaksinering? Det har vært flere møter, både fysiske og på Teams i det siste. Vi har nå lagt ut et opptak fra et av møtene.

  • ROS-analysen for 2024 klar

    (17.02.25) Endelig er ResultatOversiktSlaktedata (ROS) for 2024 klar på Min Side. Logg inn på Min Side på vanlig vis, klikk på «Rapporter for rødt kjøtt» og «ROS-analyse», så får du fram ROS tabellen. Her ligger også resultatene helt tilbake til 2019.

Arkiv