Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021


 

  • Nortura viderefører og styrker produksjon av kjøttdeig og lokalmat i Målselv

    (22.04.21) Styret i Nortura har besluttet å videreføre lokal produksjon av kjøttdeig, spesialpølser og Thulefjord ved Nortura Målselv, men flytter produksjonen av de sterkt konkurranseutsatte pølsesortene til anlegget i Tønsberg. Nortura satser samtidig videre på slakting og skjæring av tre dyreslag på anlegget på Andslimoen.

  • Vi har tatt Plastløftet

    (16.04.21) Nortura har tatt Plastløftet til Grønt Punkt. Det betyr at vi forplikter oss til å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe mer av vår emballasje for gjenvinning.

  • Pakker rekordmange egg til påske

    (29.03.21) Aldri før har salget av egg frem mot påske vært så høyt som i år. Over 40 millioner norske egg har gått ut til forbrukerne de siste ukene.

  • Utvider tilbakekalling av bacon

    (Oppdatert 26.03.21) Nortura utvider tilbakekalling av baconet med navn «Skikkelig digg bacon» til å gjelde flere holdbarhetsdatoer.

  • Info om Mattilsynets krav til nødslakt

    (25.03.21) Nortura tilbyr nødslakt som en del av vår service overfor medlemmene. Det er Mattilsynet som setter kravene som stilles til nødslakt. Nå har Mattilsynet oppdatert sin veiledning for nødslakt.

  • Nortura vil øke storfekjøttproduksjon med 1200 tonn

    (Oppdatert 24.03.21) Ved å fôre opp kviger, øke slaktevektene på ung okse og fôre frem flere kalver til fullverdige slakt, kan Norturas produsenter øke storfekjøttproduksjon på eksisterende dyremateriale med 1200 tonn. Dette er fordelene for deg som er Nortura-bonde.

  • Nortura signerer Grønnvaskingsplakaten

    (16.03.21) Som et ledd i arbeidet med en revidert bærekraftstrategi, har Nortura i dag signert Grønnvaskingsplakaten. Plakaten vil fungere som en veileder for vår fremtidige kommunikasjon og er et ledd i arbeidet med å bygge et nytt Nortura for fremtidens forbrukere.