Nyhetsartikler - arkiv 2023


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

  • Statusmelding fôringsdyr og prisendringer livdyr fra Nortura

    (21.08.23) Ikke uventa blir det en del korrigeringer på pris på fôringsdyr fra 21. august. Dette pga endringene i engrospris storfe fra samme dato. Videre er det allerede vedtatt en prisløype for storfe som vil utløse en ny prisjustering på fôringsdyr fra 1. oktober. Nye priser på kalv og fôringsdyr vil bli lagt ut på våre sider med det første.

  • Endring i prisløypa for storfe og gris

    (16.08.23) På grunn av svakere salg av helt slakt enn forventet, reduseres engrosprisen for storfe med kr 4,00 pr kg og gris med kr 0,80 pr kg fra mandag 21. august. De øvrige endringene i prisløypa gjennomføres som planlagt.

  • Skolestart – fra Gilde og PRIOR

    (14.08.23) Årets skolestartkampanje fra Gilde. Vinn matbudsjettet! Kjøp Gilde Ekte Kokt Skinke og finn kode i pakningen for å delta. PRIOR frister med matpakke-kit med matpapir og matboks.

  • Flommen berører også Nortura

    (11.08.23) Heller ikke Nortura har vært uberørt av flommen på Østlandet de siste dagene. I tillegg til at vi har hatt litt utfordringer med inntransport av dyr og uttransport av varer, så har vi fått flomskader på fabrikken vår på Gol.

  • Gilde Pølsemakerens Beste på sommerturné

    (09.08.23) Pølsemakerens Beste har i sommer vært på turné! Siste stopp på sommerturneen var på EUROSPAR Brokelandsheia, en av Norges fineste og største butikker i SPAR kjeden. Mange hyggelig kunder fra fjern og nær, også noen Nortura produsenter fra andre steder i landet som var på ferie var innom.

  • Satser omsetningsavgift 2023

    (Oppdatert 22.08.22) På grunn av større overskudd av helt slakt enn forventet, må mer kjøtt legges inn på reguleringslager. Det medfører økte kostnader i markedsreguleringen. Derfor vedtok Omsetningsrådet 22. august å øke satsene for omsetningsavgift i høst.

  • Samlet næring for kjøtt og melk med lavere klimaavtrykk

    (03.07.23) En samlet næring arbeider for å få norsk landbruk enda mer klimavennlig og konkurransedyktig. Nortura har pågående forsøk med fôring av NRF okser på Mære Landbruksskole, Tine har forsøk i melkeproduksjon, og Geno tar lavere metan utslipp med i avlsmål.

  • Nortura endrer produsent- og industristrukturen på kylling

    (29.06.23) Nortura har vedtatt en omstillingsplan for industri- og produsentstrukturen for kylling. Planen innebærer at Nortura ønsker å tre ut av avtalen med Ytterøykylling om bygging av et felles slakteri på Røra. Samtidig vil Nortura starte et arbeid med gradvis omstilling av kyllingprodusentene i Midt-Norge.

  • PRIOR wienerpølser 20 år

    (23.06.23) Kyllingpølser gikk fra wiener til winner. Det er nå 20 år siden PRIOR lanserte wienerpølser, men det gikk ikke stille for seg. Visste du at den utløste en kjøttkrangel?