Nyhetsartikler - arkiv 2023


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

  • Prognosen – lavere salg av gris og storfe i 2023

    (21.06.23) Salget av svin og storfe er noe lavere enn forventet. Vi oppfordrer svineprodusentene til å levere noe lettere gris og at produsenter med midlertidig konsesjon fortsetter å tilpasse seg nytt konsesjonsregelverk før fristen. Tilførslene av storfe kan i sommer bli drevet opp av tørke og fôrmangel, men det er usikkert.

  • Gir støtte til bønder i Ukraina

    (20.06.23) 10 prosent av jordbruksjorda i Ukraina er minelagt. Nortura bidrar nå med 100.000 kroner til Norges Bondelag og Norsk Folkehjelps mineryddingskampanje for å få ryddet jorda og bidra til ukrainsk matproduksjon.

  • Forbered deg om sommeren blir tørr

    (08.06.23) – Spesielt på Øst- og Sørlandet merkes behovet for nedbør, men vi må huske på at sesongen er lang og en redusert 1. slått kan kompenseres med en god 2. og eventuelt 3. slått. Under tørkesommeren 2018 ble det gjort mange gode erfaringer som kan brukes, sier Ole Anders Fjeldberg, fagsjef storfe i Nortura.

  • Ivar vil ha sterkere satsing på slakteavfall

    (15.06.23) Fra orkesterplass i havbruksnæringa har Ivar Strand sett lakseoppdrettere skape store verdier av rest- og biprodukter. Som nytt styremedlem i Nortura SA, vil han ha en sterkere satsing på slakteavfall.

  • Bedret resultat og omsetningsvekst for Nortura

    (12.06.23) Omsetningen vokser med rundt en milliard kroner sammenliknet med første tertial i fjor, mens resultat før finansposter, skatt og avskrivninger (EBITDA) øker fra 42 til 144 millioner kroner i samme periode.

  • Hva er nyttig for deg som ny bruker i Nortura?

    Nortura skiller seg fra våre konkurrenter ved at vi eies av bønder og styres av bønder. Dette gjenspeiles også i selve formålet til Nortura: Å omsette medlemmenes slakt, egg, livdyr og ull slik at medlemmene får det best mulig økonomiske resultat av sin husdyrproduksjon på kort og lang sikt.

  • Årets vinnere i Husdyrtreff

    (01.06.23) «Husdyrtreff» er en konkurranse arrangert av Tine, Nortura, Norsvin, TYR og Geno. Konkurransen har vært arrangert siden 1981 og innebærer at elever fra videregående skole velger mellom fem ulike oppgavesett: Storfe – melkeproduksjon, storfe – kjøttproduksjon, saueproduksjon, svineproduksjon eller fjørfeproduksjon.

  • Prisløyper engrosprisendringer 2. halvår 2023

    (Oppdatert 16.08.23) Konsernstyret i Nortura fastsatte 23. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 2. halvår 2023. På grunn av svakere salg av helt slakt enn forventet, reduseres engrosprisen for storfe med kr 4,00 pr kg og gris med kr 0,80 pr kg fra mandag 21. august. De øvrige endringene i prisløypa gjennomføres som planlagt.

  • Sommerveien Purkering på topp!

    (25.05.23) – Vi har veldig mange flotte og gode svineprodusenter i Nortura! Sommerveien Purkering ble som landets første purkering sanert og fikk SPF-status i 2021. Allerede 2. driftsår etter sanering har ringen klatret til topps på Ingris-statistikken for beste purkering, sier Mari-Janne Rasmussen, rådgiver i Nortura.