Nyhetsartikler - arkiv 2023


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

  • Kjøttets tilstand 2023

    (03.11.23) Ustabile tilstander har preget norsk husdyrproduksjon i flere år som følge av koronasituasjonen. Samtidig er de langsiktige trendene mer stabile. Det gjenspeiles i statistikken Animalia presenterer i årets Kjøttets tilstand.

  • Ribbekvoten tas ikke inn

    (28.10.23) Noridane har kjøpt opp deler av kvoten på ribbe for 2023, men på grunn av markedssituasjonen tas ikke kvoten inn. Dette gjelder både EU-kvote og UK-kvote.

  • Det vil dessverre bli skyving av storfe til slakt fremover

    (03.10.23) Redusert salg av storfekjøtt og begrensende tilgang på emballasje til innfrysning av hele slakt, vil føre til skyving av storfe fremover. Nortura velger å varsle sine produsenter nå og samtidig oppfordre de som har mulighet til å utsette slakting, til å gjøre det.

  • Nortura forbedrer resultatet med 200 millioner kroner

    (29.09.23) Den positive resultatutviklingen i Nortura fortsetter i andre tertial. Resultat før finansposter, skatt og avskrivninger (EBITDA) ende på 267 millioner kroner, en økning på rundt 100 mnok sammenliknet med samme periode i fjor.

  • Skal transportere mat med elektrisk transport

    (29.09.23) Nortura setter høsten 2023 nye elektriske lastebiler i transport mellom anleggene på Malvik, Rudshøgda og Tønsberg. Sammen med det norske transportkonsernet Litra AS tar selskapet i bruk verdens to første lastebiler med en batterikapasitet på 1000 kWh.