Nyheter - Alle nyheter
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
(02.10.25) Nortura, som markedsregulator for kjøtt og egg, har fastsatt planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for første halvår 2026.
(26.09.25) Nortura har et klart behov for flere slaktegrisplasser. Siden tidlig vinter har vi som formidlere sett at overskuddsperiodene kjem oftere, og har vært urytmiske. Så er det slik at smågris som har kommet til verden ikke kan returneres. Markedssituasjon gjennom sommeren 2025 har vært svært utfordrende.
(24.09.25) Er du interessert i rødt kjøtt, produktutvikling og ernæring? Sjekk ut Gildes nye podcast Kjøttprat.
(Sist endret 23.09.25) Vi har i Nortura et tilbud til medlemmer med medlemsbutikker i Målselv, Harstad, Bjerka, Malvik, Vestnes, Førde, Sogndal, Forus, Egersund, Sandeid, Voss, Bergen, Kristiansand, Rudshøgda, Otta, Gol, Tønsberg, Sarpsborg, Tynset og Hærland. Butikken Bondens utsalg i Steinkjer er åpen for alle!
(22.09.25) Mattilsynet utvider kontroll og overvåking for storfetuberkulose – viktig for storfenæringa at dette blir gjennomført. Storfetuberkulose er en zoonose som smitter mellom dyr og mennesker. Denne smitten vil ingen bønder ha uoppdaget i sitt fjøs!
(Oppdatert 17.09.25) Husdyrnæringa opphever tilleggskravene for livdyromsetning innen tiltakssonen fra tirsdag 16. september grunnet svært lite smitte. Vi understreker at Mattilsynets blåtungeforskrift gjelder fortsatt.
(Oppdatert 15.09.25) Nortura har gjort tiltak for å gjøre e-poster med vedlegg mer unike, blant annet lagt til avregningsnummer og navn. Dette har fungert godt og gjort at vi har unngått at slike e-poster tolkes som spam og går i søppelboks. Tidlig i vår oppstod det igjen nye problemer, og fortsatt får medlemssenteret henvendelser på dette. Se her hvilke tiltak du kan gjøre.
(10.09.25) Som del av en større satsning, lanserer Gilde nå mindre prosesserte grillpølser, skinnfrie kjøttpølser og kokt skinke – fortsatt med den kjente, gode smaken.
(10.09.25) Det prognoseres et marked i bra balanse for gris, storfe, lam og egg i 2026. Det ventes fortsatt overskudd av sau.
(02.09.25) Vi kjører i gang ny runde med våre populære eierskiftekurs. Denne gangen fordelt over tre datoer i oktober.