Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
(29.11.24) Lær mer om samvirke og Norturas rolle som markedsregulator i det norske matmarkedet i podcasten «Takk for maten».
(Oppdatert 28.11.24) Ungdomsutvalget i Nortura inviterer til ei samling for deg som er mellom 18 og 30 år, enten du er bonde eller skal ta over gård i nærmeste framtid. Samlinga blir på Scandic Hell Hotel, Stjørdal, 7. og 8. februar 2025. Meld deg på nå!
(28.11.24) I år feires thanksgiving i USA med kalkun torsdag 28. november. Her er noen gode grunner til å markere dagen også her i landet.
(26.11.24) Jonny Falla tar over lederjobben ved Norturas anlegg i Steinkjer.
(Oppdatert 25.11.24) 1. november var årets sauemerkekampanje i gang. Største rabattfrist er gått ut, men bestiller du på nett senest 20. januar, får du 20 % rabatt på øremerker til lam og sau. Finner du ut etter fostertelling at du trenger flere merker, bestiller du bare flere – du får samme rabatt!
(22.11.24) Dei to fyrste vekene av november er inne i slaktestatistikken. I vekene 45 og 46 slakta Nortura 28 800 lam med medel slaktevekt 16,7 kg, medel klasse R/R- (7,5) og medel feittgruppe 2+/2 (5,6).
(18.11.24) PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
(15.11.24) Sesongen så langt har vi opplevd bedre enn 2022 og 2023, dette skyldes både den fleksibiliteten dere utviser, og helt klart at en økende andel bruker mulighetene på Min side for livdyromsetning. Så har en mer balansert slaktesesong også bidratt enormt.
(14.11.24) Norturas bærekraftsråd består av tillitsvalgte bønder fra alle regioner og har representanter fra alle dyreslag, fra konsernstyret og ungdomsutvalget.
(13.11.24) Mandag 9. desember begynner prisnedtrappingen i høyere vekter for å sikre nok ribbe til jul. Tilgangen på fersk, norsk ribbe til jul er avhengig av at mest mulig gris leveres innen uke 51. Planlegg strategien i din besetning allerede i dag!