Gilde satser på «Hele Norges lam» også denne sesongen

(05.07.23) NorgesGruppen gikk over fra sitt eget varemerke «Folkets» til Gilde på en rekke produkter i fjor, noe som førte til en volumvekst for Gilde-lam på hele 38,4 % fra 2021 til 2022. Denne overgangen gjorde også at produktspekteret av Gilde-merket lam ble større.

Av: Cecilie Strøm Haukeberg, produktsjef Nortura

Vi håper på å fortsette den gode trenden i 2023, og legger alt mediefokuset på sesong-produktserien vår «Hele Norges Lam». «Hele Norges lam» kommer i ulike varianter. Lammelår med mørbrad, lammelår i skiver, lammeskank , utbeinet lammesteik i nett, lammebog i skiver og ikke minst, fårikålkjøtt i ulike pakningsstørrelser.

Gilde lam 2023

I forbindelse med fårikålens dag ønsker vi å fronte våre samarbeidspartnere i Norske Kokkers Landsforening sammen med merkevaren Gilde og den norske bonden. Sammen med den klassiske oppskriften på fårikål, har vi utfordret kokkene på å lage noen nye oppskrifter med enten alternativ tilberedningsmetode, regionale varianter eller internasjonale varianter.

Oppskriftene vil komme på Gilde sin hjemmeside i forbindelse med fårikålens dag som er torsdag 28. september dette året. Vi har stor tro på at alle vil finne sin favoritt blant ulike oppskrifter, og at dette vil gi Norges Nasjonalrett et oppsving. Viktige kampanjeuker for fårikål blir uke 38 og 39 (18. - 30. september). Når lammesesongen er over, så vil fokuset dreie over på Gourmet-lam og Hverdagslam som sørger for det jevne salget av Gilde-lam året rundt.

Når det går mot jul, så skal vi selge pinnekjøtt. Å lage godt pinnekjøtt er skikkelig håndverk. Dette ønsker vi å vise bedre fram. Våre største pinnekjøttvarianter blir tørrsaltet for hånd i Sogndal. På både den røkte og den urøkte varianten av pinnekjøtt i pose vil det derfor stå «Tørrsaltet for hånd i Sogndal».

God appetitt på Gilde-lam i sesong og hverdag!

 

Kan man smake på et LAND?

Vi tror faktisk det. Vi tror smaken henger sammen med beiteforholdene,
enten det er langs kysten, i innlandet eller høyt opp på fjellet. Vi tror planter, gress,
lyng og urter gjør noe med kjøttet. Og vi vet at flere hundre år med sauehold, har lært
oss hva som skal til. Resten er opp til deg. Nå finner du årets ferske lam i butikker
over hele Norge og flere gode oppskrifter på gilde.no.

Vel bekomme.

LOGO