- (22. oktober)
- (23. oktober)
Fjørfeskole egg høsten 2025

Vi inviterer til Fjørfeskole for eggprodusenter til høsten. Kurset består av to samlinger, den første samlingen er 22. - 23. oktober og den andre er 12. - 13. november.
Kurssted denne gangen er på Østlandet, nærmere bestemt Smakfulle rom på Sørum.
Første kursdag (første samling): Onsdag 22. oktober
- 0930 – 1000 Kaffe, registrering
- 1000 – 1015 Introduksjon av kurset
- 1015 – 1245 Innføring i dyrevelferd og etikk i husdyrholdet, dyrevelferd i praksis, Siri Kulberg Sjurseth og Tone Beate Hansen, Nortura
- 1245 – 1345 Lunsj
- 1345 – 1645 Anatomi og fysiologi inklusiv disseksjonsøvelse, Trond Pedersen og Heidi Takle Bye, Nortura
- 1700 – 1800 Gruppearbeid
- 1830 Middag og sosialt samvær
Andre kursdag (første samling): Torsdag 23. oktober
- 0900 – 1115 Ernæring, fôr og fôring,
- 1115 – 1215 Lunsj
- 1215 – 1430 Ventilasjon og klima i hønsehus, Ådne Kalvik, Felleskjøpet
- 1445 – 1530 Lys til verpehøns: lysoppfattelse og lyskvalitet. Aktuelle lyskilder, Tone Beate Hansen, Nortura
- 1545 – 1700 Eggkvalitet, Brit Våga, Nortura
Kursstedet
Kurset arrangeres på Smakfulle rom, Sørum, i flotte omgivelser 20 minutter med bil fra Oslo Lufthavn, Gardermoen. Adresse er Asakveien 115, 1923 Sørum. Se også smakfullerom.no
Kursets innhold
Kurset er et "A til Å-kurs" i produksjonen og inneholder mange temaer som er svært aktuelle
i praktisk eggproduksjon. Det legges stor vekt på basiskunnskaper. Dyrevelferd går igjen som
en rød tråd i programmet. Kurset sikrer deg den kompetansen som kreves i henhold til Forskrift
om hold av høns og kalkun samt Dyrehelseforskriften.
Kursavgift
Kr 5500 for Norturamedlemmer. Deltaker nr. to, tre osv. per bruk kr 4500. For andre kr 9950.
Overnatting
Kursstedet har overnattingsmuligheter. Overnatting kommer i tillegg til kursavgiften.
Behov for overnatting meldes ved påmelding.
Påmelding
Bindende påmelding til Nortura ved Tone Beate Hansen, tone.beate.hansen@nortura.no,
eller mobil 416 00 213.
Ved fulltegnet kurs prioriteres Norturas eggprodusenter.