Arkiv for nyheter og artikler på gris

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Utkjøpsordning smågrisprodusenter

    (Sist endret 10.12.18) Omsetningsrådet har vedtatt en retningslinje om utkjøpsordning med tilskudd til produsenter som slutter med svinehold. Formålet med denne utkjøpsordningen er at vi får redusert antall purker i Norge, og at produksjonskapasiteten for produksjon av smågris redusere for å kunne oppnå bedre markedsbalanse. Det er nå åpnet for påmelding.

  • Nytt reguleringstiltak på gris og økt omsetningsavgift

    (14.09.18) Fra mandag 17. september øker omsetningsavgiften på gris med 80 øre per kg. Grunnen til det er at Omsetningsrådet har vedtatt et nytt reguleringstiltak på gris som skal bidra til å lette den vanskelige markedssituasjonen.

  • Økt overlevelse og effektivitet i svineproduksjonen

    (14.05.18) Norsk svineproduksjon kan nok en gang vise til en rekordstor effektivitetsutvikling med økt overlevelse hos både smågris og slaktegris. Det viser tallene for 2017, som Animalia nå har offentliggjort på sin nettside.

  • Kampen mot MRSA i landbruket nytter

    (19.02.18) Mattilsynet har i 2017 tatt ut prøver fra 826 svinebesetninger i Norge. Ingen av prøvene var positive for den varianten av MRSA Norge har kjempet for holde unna norske svinebesetninger i flere år.

  • Ny Ingris tilvekstdel klar til bruk

    (29.01.17) 16. januar ble det lansert en ny versjon av Ingris tilvekstdel. Tilvekstdelen er laget for å gi oversikt og resultatmåling hos avvent smågris og slaktegris.

  • Nortura reduserer vektgrensa for gris

    (08.12.17) Prognosen for 2018 viser et overskudd av gris på 2 500 tonn, og størst er overskuddet i første tertial. For å bidra til bedre markedsbalanse ønsker Nortura å stimulere til levering av noe lettere gris.

  • Bli med i Helsegris

    (Sist oppdatert 24.11.17) Helsegris er et nytt elektronisk dokumentasjons- og rådgivingsverktøy for gris. Verktøyet er nettbasert og skal kvalitetssikre daglig praksis i besetningen, inkludert hygiene, helse og velferd. Det skal gi et godt grunnlag for målrettet rådgiving og positiv økonomisk gevinst for den enkelte svineprodusent.