Arkiv for nyheter og artikler på gris
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(02.01.23) Grunnet kraftig kostnadsvekst og behov for å stimulere ytterligere til rasjonalitet i samhandlingen mellom bonden og Nortura, justeres flere betingelser på slakt og livdyr fra 2. januar 2023.
(19.12.22) Prisløypa har som mål at gjennomsnittet av pris for året skal oppnå planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE).
(16.12.22) Sjur Aakra fra Etne i Vestland sanerte og la om til SPF i 2021. Nå, drøyt et år etter, ser han tilbake på omlegginga som en av de beste valgene han har gjort som bonde.
(Sist oppdatert 23.11.22) Rundt 500 svineprodusenter og representanter fra næringa var samlet på Gris i ‘22 den 9.-10. november 2022 på Scandic Oslo Airport. Takk for sist alle sammen, det var virkelig hyggelig!
(07.11.2022) Gjennom forskningsprosjektet Griseløftet skal Nortura og forskere fra NMBU avdekke hva som gir god dyrevelferd hos slaktegris.
(26.09.22) For de fleste produsenter vil det meste her være kjent stoff og ting man allerede har god kontroll på. Det dukker innimellom opp ting vi ønsker å informere om, og i stedet for å sende mange småmeldinger om ulike temaer, sender vi et lite samlebrev med opplysninger, noen påminnelser og noen tips som vi ønsker å dele.
(13.09.22) De nye skjermbildene fases inn etter hvert som de er klare til bruk og erstatter forløpende den gamle delen.
(31.05.22) Tomb videregående skole har i en årrekke hevdet seg godt i Husdyrtreff, spesielt på svin, og dette året var ikke noe unntak. Elevene Gjertrud Grytnes og Louise Mathisen fra Tomb VGS i Råde i Østfold, ble best på svin og årets Husdyrtreffvinner.
(02.05.22) Det knytter seg alltid spenning til hvem som har de beste besetningene i Ingris og hvilke resultater de har. For 2021 er det både nye besetninger og tidligere vinnere på toppen av listene, skriver Norsvin på sin side. Topp-besetningene leverer imponerende resultater.
(14.01.22) 2021 er historie, det har vært et år med både gleder og sorger. Etterspørselen etter svinekjøtt har vært gode, lagrene er tomme og for våre medlemmer på gris har det for første gang på lang tid vært mulig å glede seg over økende avregningspris på svinekjøtt og en etterspørsel som har medført stabilt høye slaktevekter igjennom hele året.