Arkiv for nyheter og artikler på gris

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Slik melder du inn dyr med avvik til slakt

  (15.01.21) Har grisen en liten brokk, eller er kua litt halt. Når du melder inn på Min side, eller per telefon må du melde fra dersom dyret du skal sende til slakt har et avvik som trenger oppfølging på transport.

 • Nortura styrker svineprodusentenes økonomi

  (04.01.21) Det overordna målet for Nortura er å sikre avsetning av våre medlemmers husdyrproduksjon til en best mulig pris. Fra mandag 4. januar øker Nortura flere av tilleggsytelsene på gris.

 • Informasjon om Mattilsynets varslede tilsynskampanje

  (Oppdatert 06.11.20) Som kjent har Mattilsynet varslet en tilsynskampanje hos svinebesetninger i 2021. Utvelgelsen av besetninger skal være tilfeldig, og det er Veterinærinstituttet som skal gjøre denne jobben for Mattilsynet.

 • Viktig informasjon til alle smågrisproduserende besetninger

  (31.08.20) 20. juni i sommer ble Forskrift om hold av svin endret ved at det ble lagt til en § 26 a som stadfester at alle som har en eller flere purker eller som har planlagt å levere, eller leverer mer enn 10 slaktegris i året, er pålagt å være med i et velferdsprogram godkjent av Mattilsynet. Deltagelse i Velferdsprogrammet i Helsegris oppfyller kravene.

 • Ristesjuke hos gris – besetninger til forskningsprosjekt søkes

  (13.05.20) Årsaken til ristesjuke hos spedgris var inntil nylig ukjent. Vi vet nå at denne sjukdommen kan skyldes infeksjon med et virus som heter Atypisk Porcint Pestivirus (APPV). Grisunger med symptomer (risting) er smittet i drektigheten, men vi vet svært lite om sammenhengen mellom smitte, symptomer, utvikling og varighet av immunitet. 

 • John Harald Johnsen er uslåelig på slaktegris

  (30.04.20) John Harald Johnsen fra Nesna er på Ingris-toppen slaktegris for sjette gang. Den superflinke slaktegrisprodusenten fra Nordland oppnår 497 poeng i Ingris-resultatene for beste slaktegrisbesetning i 2019 som Norsvin nå har publisert.

 • Smittevern – videoer

  (29.04.20) Disse enkle videoene fra pig333.com som er lagt ut på YouTube illustrerer blant annet god sluseskikk og smittevern ved lasting av gris. I tillegg til å være en god påminner for oss alle i hverdagen, egner de seg til opplæring av nyansatte.