Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

 • Merking av slaktegris – gris uten klubbemerke vil kasseres på slakteriet

  (Sist endret 19.06.24) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon). Gris uten klubbemerke er vanskelig å identifisere sikkert, og Mattilsynet vil kassere gris uten klubbemerke/tatovering på slakteriet.

 • Prognose 2024 per juni: Mindre overskudd av storfe i høst – økt salg av gris

  (19.06.24) Lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen gir nedgang i tilførslene i 2. halvår 2024 og også inn i 2025. Prisen på gris fra reguleringslager er satt ytterligere ned for å bidra til økt salg. Det er som forventet fortsatt relativt lave slaktevekter på gris og okse. For egg er det behov for økt produksjon.

 • Livdyrnytt fra Nortura – juni 2024

  (07.06.24) – Juni er vel definert som sommer uavhengig av vær og region i landet. Noen trenger nedbør snart, andre har fått så det holder. Felles for alle er at vi ønsker en god sommer med passelige mengder soltimer, regn og varme, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr Nortura.

 • Husdyrtreff 2024 – Tomb-elever best på svin

  (03.06.24) Tomb Videregående skole Råde i Østfold, har god tradisjon for å levere gode oppgaver på svineproduksjon, og det er femte året på rad at landsvinneren på svin er å finne på Tomb. Årets oppgave besto av flere elementer, både fjøsplanlegging, beregning av hvordan produksjonsresultater på påvirker økonomien og tanker om samvirke. Det er var også en oppgave der elevene måtte reflektere en del rundt dyrevelferd.

 • Nortura livdyrnytt april 2024

  (15.04.24) Min side livdyr tas nå i bruk av flere og flere noe vi formidlere er svært glade for. Gleden ligger i flere årsaker, men det viktigste er oversikt og redusert tidsbruk som gjør at fellesskapet kan yte en bedre service og være mer tilgjengelig for andre viktige oppgaver til nytte for dere eiere. Løsningen er tilgjengelig dag/natt 52 uker i året!