Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(Sist endret 19.06.24) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon). Gris uten klubbemerke er vanskelig å identifisere sikkert, og Mattilsynet vil kassere gris uten klubbemerke/tatovering på slakteriet.
(14.06.24) – Skal vi i Nortura vinne offentlige anbud og få gode betingelser i bankene, er vi nødt til å rapportere på bærekraft, sier Cecilie Hultmann, leder for bærekraft i Nortura. Nå minner hun Norturas svinebønder om å gi sitt samtykke i klimakalkulatoren.
(03.06.24) Tomb Videregående skole Råde i Østfold, har god tradisjon for å levere gode oppgaver på svineproduksjon, og det er femte året på rad at landsvinneren på svin er å finne på Tomb. Årets oppgave besto av flere elementer, både fjøsplanlegging, beregning av hvordan produksjonsresultater på påvirker økonomien og tanker om samvirke. Det er var også en oppgave der elevene måtte reflektere en del rundt dyrevelferd.
(Oppdatert 17.06.24) Det er fastsatt engrosprisløyper gris, storfe, lam, sau og egg for andre halvår av 2024. Oversikt er oppdatert 17. juni med pris for sau og purke.
(21.05.24) – Har du plass nå så ta kontakt nå! Det er oppfordringen fra Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.
(Sist endret 18.03.24) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.
(Sist oppdatert 16.01.24) De aller fleste er svært flinke til å merke dyra sine, men innimellom trenger vi allikevel å minne om at all smågris som omsettes skal være merket.
(14.06.23) Rett rapportering av MKI (matkjedeinformasjon) er viktig for deg og for maten du produserer. En samlet bransje og Mattilsynet ser at ikke alle følger kravene. Det kan få følger for mattrygghet og dyrevelferd.
(23.03.23) Sprøytespisser som knekker under injeksjon og som ikke lar seg fjerne fra muskulaturen, utgjør en dyrevelferdsmessig og mattrygghetsmessig risiko. Slike dyr skal ikke sendes inn til slakt. Disse dyra skal avlives umiddelbart.
(07.02.23) Alle slakteria i Rogaland har gått saman om prosjektet Små-i-Ro der målet er å betre helsa på grisen. Eit viktig tiltak er å kartlegge kva type APP-bakterie som finst der ute.