Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

 • Hanne Kristin ser lyst på framtida som svineprodusent

  (29.09.23) Nylig var Marie Nøkling, som er spesialveterinær på gris i Nortura Agro på besetningsbesøk i en av satellittene til Nes purkering. Hos Jan Erik og Gro Elin Sandvik i Skjoldastraumen er det generasjonsskifte på gang, og svigerdatter Hanne Kristin Thuestad, vil sammen med mann og barn overta gården og satse på gris.

 • Viktig melding fra norske slakterier

  (14.06.23) Rett rapportering av MKI (matkjedeinformasjon) er viktig for deg og for maten du produserer. En samlet bransje og Mattilsynet ser at ikke alle følger kravene. Det kan få følger for mattrygghet og dyrevelferd.

 • Endring i prisløypa for storfe og gris

  (16.08.23) På grunn av svakere salg av helt slakt enn forventet, reduseres engrosprisen for storfe med kr 4,00 pr kg og gris med kr 0,80 pr kg fra mandag 21. august. De øvrige endringene i prisløypa gjennomføres som planlagt.

 • Norturas nye digitale tjeneste – Min side

  (01.08.23) Min side er under oppbygging, og løpende lanseres nye løsninger. Min side fungerer og på mobil. Tjenester i Min side er innmelding av gris, storfe og småfe til slakt, kjøp/salg og direktelevering av livdyr, mine leveranser, egg- og fjørfekjøttkontroll.

 • Merking av slaktegris

  (Sist endret 28.03.23) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon).

 • Tiltak dersom kanyler brekker under injeksjon

  (23.03.23) Sprøytespisser som knekker under injeksjon og som ikke lar seg fjerne fra muskulaturen, utgjør en dyrevelferdsmessig og mattrygghetsmessig risiko. Slike dyr skal ikke sendes inn til slakt. Disse dyra skal avlives umiddelbart.

 • Meld frå om akutt luftvegssjukdom

  (07.02.23) Alle slakteria i Rogaland har gått saman om prosjektet Små-i-Ro der målet er å betre helsa på grisen. Eit viktig tiltak er å kartlegge kva type APP-bakterie som finst der ute.

 • Nå melder du inn slaktegris på Min side!

  (17.01.23) Fra i dag er innmelding av gris, purke og råne til slakt en del av nye Min side. Innmelding av småfe har vært mulig på Min side fra august, etter det har livdyrløsningene vært prioritert. Kjøp, salg og direktelevering av smågris ble lansert på Min side i midten av desember.