Arkiv for nyheter og artikler på gris
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(Siste oppdatert 26.06.19) Engrospris for gris heves med 20 øre per kg fra 1. juli, ikke 50 øre per kg som tidligere varslet. Endringen på 30 øre er en teknisk justering for å unngå overnotering over målpris for målprisåret 19/20.
(07.06.19) I år var det Amalie Fossum, Ingrid Sagvold Værdal og Marianne Hansen Fuglesang ved Mære Landbruksskole i Sparbu som leverte den beste oppgaven på gris i årets Husdyrtreff.
(21.05.19) Det gjør du ved å registrere deg i Helsegris og knytte deg til en eller flere veterinærer.
(16.05.19) For å gjøre det enklere for bonden å etterleve alle lover, forskrifter og varemottakerkrav som gjelder, har landbruksnæringa opprettet Kvalitetssystem i landbruket, KSL. Gjennom KSL vil også bonden kunne oppfylle myndighetenes krav om internkontroll.
(08.05.19) 2018 blir nok et rekordår når det gjelder effektivitet hos purker. Ingris-resultatene viser 27,1 beregna avvente per årspurke i gjennomsnitt som er en økning på 0,2 sammenlignet med 2017. Framgangen skyldes i hovedsak at kullstørrelsen fortsetter å øke, men økt grisingsprosent bidrar også positivt.
(04.04.19) Raudsjuke er en sjukdom på gris forårsaket av en bakterie som heter Erysipelothrix rhusiopathiae. Denne bakterien er vanlig på gris og mange griser har bakterien i mandlene uten at grisen er sjuk. Hvis en gris blir sjuk skiller den ut store mengder bakterier i kroppsvæsker og i avføring.
(22.03.19) Nortura vil med dette brevet gi sitt høringssvar i forbindelse med forslaget i endringer av forskrift om regulering av svine - og fjørfeproduksjonen. Vi viser til høringsbrev datert 18. desember 2018 som vi vil besvare i forhold til Norturas ståsted.
(19.02.19) Midlene kommer fra "Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri" og skal bygge kunnskap for ytterligere styrking av velferden til slaktegrisen.
(14.12.18) Hele 78 % av de største besetningene er nå inkludert i Helsegris, og 63 % av alle besetninger som leverer mer enn 50 griser pr. år er inkludert. Målt i andel slaktede griser er total oppslutning per 12. desember 72 %.
(12.11.18) Driv du slaktegrisproduksjon? Registrer deg i helsegris for slaktegrisprodusentar og unngå trekk på kr. 0,50 pr. kg etter 1. januar 2019.