Arkiv for nyheter og artikler på gris

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Meld frå om akutt luftvegssjukdom

    (07.02.23) Alle slakteria i Rogaland har gått saman om prosjektet Små-i-Ro der målet er å betre helsa på grisen. Eit viktig tiltak er å kartlegge kva type APP-bakterie som finst der ute.

  • Nå melder du inn slaktegris på Min side!

    (17.01.23) Fra i dag er innmelding av gris, purke og råne til slakt en del av nye Min side. Innmelding av småfe har vært mulig på Min side fra august, etter det har livdyrløsningene vært prioritert. Kjøp, salg og direktelevering av smågris ble lansert på Min side i midten av desember.

  • Første år med SPF-gris for Sjur Aakra

    (16.12.22) Sjur Aakra fra Etne i Vestland sanerte og la om til SPF i 2021. Nå, drøyt et år etter, ser han tilbake på omlegginga som en av de beste valgene han har gjort som bonde.

  • Gris i ‘22 - med foredragene fra kongressen

    (Sist oppdatert 23.11.22) Rundt 500 svineprodusenter og representanter fra næringa var samlet på Gris i ‘22 den 9.-10. november 2022 på Scandic Oslo Airport. Takk for sist alle sammen, det var virkelig hyggelig!

  • Informasjonsbrev til svineprodusenter

    (26.09.22) For de fleste produsenter vil det meste her være kjent stoff og ting man allerede har god kontroll på. Det dukker innimellom opp ting vi ønsker å informere om, og i stedet for å sende mange småmeldinger om ulike temaer, sender vi et lite samlebrev med opplysninger, noen påminnelser og noen tips som vi ønsker å dele.

  • Ingris purkedel blir ny

    (13.09.22) De nye skjermbildene fases inn etter hvert som de er klare til bruk og erstatter forløpende den gamle delen.

  • Slik deler du opp grisen selv

    (29.04.22) Endte beinbruddet til grisen med hjemmeslakt? Slik kan du skjære gris i riktige stykningsdeler. Se steg for steg i instruksjonsvideo med proffene i Nortura PROFF.

  • Vil øke andel SPF-gris i Nortura

    (26.10.21) Nortura har et mål om å øke andelen SPF-gris blant våre produsenter. Dette for å bedre produsentøkonomien, bruke mindre antibiotika og bedre klimaregnskapet for norsk gris.