Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(28.05.21) Vinnergruppa innen fjørfe bestod av Esther Hjerpaasen Skøien, Hølen, Anne Øines Eriksen, Vestby og Selma Fossum Hurlen, Tistedal. Gruppa har besvart en oppgave med temaer fra både egg- og kyllingproduksjon.
(12.06.20) Innen fjørfe ble årets landsvinnere også en gruppe av andreårselever på Tomb. Vinnergruppa bestod av Henrik Lund, Gyda Skjelle Vister og Louise Mathiesen.
(25.05.20) Prisene på kylling og kalkun fra Norturas produsenter øker med kr 1,05 (kylling) og kr 1,52 (kalkun) fra 1. juli.
(25.05.20) For å styrke økonomien til eggprodusentene har styret i Nortura vedtatt å heve avregningsprisen med 0,12 kr/kilo fra 1. juni. Økningen gjelder alle egg unntatt blod og knekk.
(07.05.20) I Europeisk sammenheng er vi i Norge sammen med enkelte andre nordiske land i en helt egen, gunstig klasse når det gjelder campylobactersmitte i slaktekyllingbesetninger. Dette er en status vi er opptatt av å opprettholde, og for å få til det er det viktig at alle er nøye på smittebeskyttelsestiltakene i besetningene.
(30.01.20) Får ros for fargevalg og miljøvennlig emballasje.
(16.01.20) Fjørfekjøttområdet i Nortura går over til nytt fullintegrert datasystem (SAP) 1. februar 2020. Med det så samles alle tidligere forskjellige dataplattformer i ett og samme system.
(10.01.20) Helse og velferd hos norske velferdshøner skal studeres inngående i næringens nye 4-årige innovasjonsprosjekt «Velferdshøna», Nortura er en av samarbeidspartnerne i prosjektet som ledes av Animalia.
(Oppdatert 09.01.20) Grunnet kommune- og fylkessammenslåinger har mange produsenter fått nye produsentnummer. Du skal ha fått nytt produsentnummer fra Landbrukets Dataflyt, lenke for å finne det er også i denne saken. Husk å oppdatere dine "snarveier" for pålogging med nytt nummer.
(11.11.19) Siste uka i oktober var så godt som alle kalkunprodusentene i Nortura, samt oppdrettere, rugeeggprodusenter og klekkeri, samt andre fra ulike deler av verdikjeden på Fjørfeskolekurs på Smakfulle Rom på Asak i Sørum.