Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Justering av avregnings- og livdyrpriser fra 4. juli

    (Oppdatert 03.06.22) Konsernstyret har nå justert prisendringene fra 4. juli, som følge forhold beskrevet i nyhetsbrev i dag. Endringene, og bakgrunnen for disse, ble redegjort for i produsentmøte på Teams, 31. mai og 2. juni.

  • Nortura øker avregningsprisen på fjørfekjøtt

    (20.04.22, endret 03.06.22) Konsernstyret i Nortura har vedtatt endringer i avregnings– og livdyrpriser fra 4. juli 2022. Prisøkningene er historisk høye og viser at Nortura tar et tydelig ansvar for produsent-økonomien i verdikjedene for kylling og kalkun. Vi legger til grunn at det norske markedet også i framtiden skal forsynes med mat fra den norske bonden.

  • Nortura og Ytterøykylling sammen om nytt slakteri i Trøndelag

    (16.03.22) Nortura og Ytterøykylling har inngått en intensjonsavtale om å etablere et nytt moderne slakteri for kylling på Røra i Trøndelag. Slakteriet vil øke konkurransekraften for begge selskaper gjennom kortere transporttid, økt effektivitet og reduserte slaktekostnader.

  • Feillagte egg i frittgående systemer

    (27.01.22) Et forhold som betyr mye for den som har sitt daglige virke i et hønsehus er i hvilken grad hønene legger sine egg i verpereiret. Det tar tid å plukke feillagte egg, og i tillegg øker behovet for eggvasking også vesentlig med mye feillagte egg. Og med økt vasking, noe avhengig av vaskemetode, øker også klinkuttaket.

  • Påske-volum på eggleveranser i januar

    (14.01.22) To av de største anleggene våre, Hærland (kylling) og Rakkestad (egg), har hatt tilnærmet full drift i hele perioden etter dataangrepet slo inn. Første uka i 2022 ser ut til å bli meget god og antall tonn med egg ut fra våre eggpakkerier tilsvarer samme mengde som vi opplever til påske.

  • Prior vil gradvis innføre ny kyllingrase i dagligvare

    (13.12.21) Norske forbrukere er i økende grad opptatt av bærekraftige valg. For å møte forbrukernes ønsker vil Prior sammen med NorgesGruppen introdusere saktevoksende kyllingrase i dagligvarehandelen. Innføringen vil skje gradvis.

  • Bransjesamarbeid reduserer soya i kyllingfôret med 75 prosent

    (08.11.21) Prior og Nortura har i løpet av året produsert de første to millioner kyllinger med et fôr som har betydelig redusert innhold av importert soya. Andelen erter, åkerbønner, raps og andre norske proteinråvarer i norsk kyllingfôr øker i tråd med målsettingen om enda mer bærekraftig norsk fôr.

  • Satser stort på beinrester av norsk kylling

    (23.06.21) Det nye anlegget Bioco i Indre Østfold er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Det nye selskapet merker allerede internasjonal etterspørsel og har begynt eksport av proteinprodukter til det amerikanske markedet.