Aktuelt - Gris

  • Suksess med «ungbonde»-vri på Gris i ‘25

    (21.11.25) Over 150 av de påmeldte svineprodusentene til årets svinekongress på Gardermoen var unge bønder, under 35 år. Egen profil på navneskiltet, eget vorspiel før middagen og foredrag lagt opp spesielt for de unge slo an. Samtidig ble en helt ny pris på svinekongressen delt ut under middagen, «Årets unge grisebonde».

  • Siste prisendring og prisprognose gris

    (21.11.25) Avregningsprisen for gris i vektgruppe 79,1 til 85 kg går opp med kr 1,00 pr kg fra mandag 24. november, samtidig går prisen i vektgruppe 90,1 til 105 kg ned med kr 1,00 pr kg. Dette er første ledd i prisnedtrappingen i høyere vektgrupper samtidig som prisen heves i lettere klasser for å sikre nok ribbe til jul.

  • God balanse på kjøtt og egg i 2026

    (13.11.25) Bedre markedsbalanse av storfe og balanse på gris og lam i 2026. Eggmarkedet ventes å bli fullt ut dekket av norsk produksjon, og det er ikke behov for flere nyetableringer.

  • Min Side: Endre på dine innmeldinger for gris

    (28.10.25) Nå kan du selv redigere og endre på dine innmeldinger av slaktegris på Min Side. Charlotte Mikkelsen på Nortura Medlemssenter viser deg den nye muligheten på Min Side i en video.

  • Livdyrnytt fra Nortura per oktober

    (24.10.25) Behovet for nye slaktegrisplasser er vedvarende. Nortura har nå over tid sett at overskuddsperiodene av smågris er utfordrende for næringen. Prognosen for 2026 viser også et klart behov for flere slaktegrisplasser.