Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(02.06.23) Team egg ønsker å løfte frem produsentene som har de beste resultatene gjennom Nortura Eggkontroll i 2022.
(15.11.22) Hele Norge har i oktober kunnet følge kyllingene til Nortura-bonde Lars-Otto Grundt i Østfold på web. Live-streamen har vært banebrytende i norsk sammenheng, og nylig fikk han velfortjent takk for innsatsen.
(25.09.22) Newcastle disease: Smitte med virulent paramyxovirus type-1 (Newcastle disease virus) er påvist i en konsumeggbesetning i Norge - viktig med godt smittevern og lav terskel for å melde fra om endringer i produksjonen.
(Oppdatert 23.09.22) Omsetningsrådet har vedtatt en forskrift som gjør at produsenter kan kompenseres for et midlertidig opphold i eggproduksjon. Målet for tiltaket er å bedre markedsbalansen for egg i 2023.
(26.07.22) I uke 25 hadde vi i Nortura besøk fra management spesialist Peter Hunt fra Aviagen Turkeys.
(27.01.22) Et forhold som betyr mye for den som har sitt daglige virke i et hønsehus er i hvilken grad hønene legger sine egg i verpereiret. Det tar tid å plukke feillagte egg, og i tillegg øker behovet for eggvasking også vesentlig med mye feillagte egg. Og med økt vasking, noe avhengig av vaskemetode, øker også klinkuttaket.
(21.05.21) Team egg ønsker å løfte fram produsentene som har de beste resultatene gjennom Nortura Eggkontroll og presenterer de i to nye artikler i fagbiblioteket på fjørfe.
(16.01.20) Fjørfekjøttområdet i Nortura går over til nytt fullintegrert datasystem (SAP) 1. februar 2020. Med det så samles alle tidligere forskjellige dataplattformer i ett og samme system.
(10.01.20) Helse og velferd hos norske velferdshøner skal studeres inngående i næringens nye 4-årige innovasjonsprosjekt «Velferdshøna», Nortura er en av samarbeidspartnerne i prosjektet som ledes av Animalia.
(11.11.19) Siste uka i oktober var så godt som alle kalkunprodusentene i Nortura, samt oppdrettere, rugeeggprodusenter og klekkeri, samt andre fra ulike deler av verdikjeden på Fjørfeskolekurs på Smakfulle Rom på Asak i Sørum.