-
-
Blåtunge: Krav ved forflytning av dyr og info om prøvetaking
(02.05.25) Husdyrnæringa har nå justert kravene for livdyromsetning som er tilpasset Mattilsynets reviderte blåtungeforskrift.
-
Innmeldingsfrister slakt og livdyr
(Oppdatert 16.04.25) Innmeldingsfrister for slaktedyr og livdyr til Nortura SA.
-
Råmelk – viktig for lammene
(Oppdatert 02.04.25) Antistoffer brukes for å bekjempe infeksjoner. Hos lammene skjer det ikke noen overføring av antistoffer i fosterlivet, og de kommer derfor til verden uten denne beskyttelsen.
-
Hvordan få friske og livskraftige lam
(Oppdatert 02.04.25) Lamminga er en av de mest spennende og samtidig mest kritiske periodene i saueåret. Det viser seg at lammetapet rundt fødsel utgjør en stor del av det totale tapet.
-
Fôring, stell og økonomi ved ulikt oppdrett av overskotslam
(Oppdatert 17.03.25) Eit overskotslam er eit lam som ikkje har mor eller ikkje får nok mjølk frå mora til at det får tilfredstillande tilvekst og blir difor teken frå søya og fôra opp på mjølkeerstatning, kraftfôr, grovfôr og beite. For å få økonomi i eit overskotslam-oppdrett, er det viktig at ein alt før lamming har tenkt igjennom korleis ein ynskjer å ta vare på overskotslamma.
-
Sauekontrollen
Team småfe i Nortura har ansvaret for den lokale drifta av Sauekontrollen. For saueholdere er den landsomfattande Sauekontrollen et viktig styringsredskap for bedre drift.
-
Har du alt klart til lamminga?
(Sist endret 17.03.25) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!
-
Totalmarkedet for livdyr i Nortura
Livdyrmarkedet i Nortura med lenker til områder og kategorier av livdyr for salg.
-
Slakteveker småfe 1. halvår 2025
(Oppdatert 06.03.25) Nortura har lagt ein plan for faste slakteveker for småfe fyrste halvår 2025. Dette gjer vi for å få konsentrert småfeslaktinga til færrast mogleg dagar for å få ei effektiv drift. Vi håpar også dette gjer det enklare å planlegge småfeslaktinga i lammeringane og for den enkelte småfebonde.