• Gode råd for å få påsettlamma drektige

    (16.10.24) Rådgjevarane i Nortura får av og til spørsmål frå produsentar som har utfordringar med å få påsettlamma drektige. Vi har difor samla ein del råd frå produsentar som har gode resultat på dette. Vi har også gjort eit feltforsøk i samarbeid med NMBU og ein masterstudent der vi har prøvd ut to ulike kraftfôrnivå frå innsett til paringa er over, for å sjå om dette har innverknad på andelen tomme påsettlam.

  • Prisnotering sau

    Tilførselslederne for sau i Nortura har vedtatt å følge Norsk Sau og Geit sine priser ved omsetning av avlsdyr av sau.

  • Slakteoppgjerskalkulatoren 2024

    (Oppdatert 22.08.24) Med slakteoppgjerkalkulatoren kan du rekne ut forventa slakteoppgjer i ei veke og samanlikne dette med ei seinare slakteveke slik at bonden får råd om det mest økonomiske slaktetidspunktet.

  • Lammeringer i Nortura

    (Oppdatert 04.07.24) Oppslutningen om lammeringene øker stadig i Nortura. Nesten 83 % av alle sau/lam som Nortura slakta i 2023 kom fra en sauebonde som er organisert i en lammering.

  • Min side – et stadig bedre verktøy for innmelding og oversikt

    (03.07.24) Det er mye informasjon som skal legges inn ved innmelding. Det kan være avtaler av ymse slag, ulike kategorier dyr og ikke minst, matkjedeinformasjon (MKI-avvik). For å lette jobben for lammeringlederne, er det lagt til rette for at det enkelte lammeringmedlem kan legge inn innmeldinga selv og sende til lammeringlederen.

  • Gode erfaringer med bruksdyrkrysning på gammelnorsk sau

    (03.07.24) Lam av lette raser er et ypperlig fårikålkjøtt-råstoff for Nortura. Utfordringen ved produksjonen av fårikålkjøtt er at det er størst etterspørsel i september/oktober, og lammene bør da helst slaktes i løpet av september for å utnyttes i denne varestrømmen.