Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(Oppdatert 17.09.25) Husdyrnæringa opphever tilleggskravene for livdyromsetning innen tiltakssonen fra tirsdag 16. september grunnet svært lite smitte. Vi understreker at Mattilsynets blåtungeforskrift gjelder fortsatt.
(12.09.25) Fyrste veka i september er inne i slaktestatistikken. I veke 36 slakta Nortura 37 400 lam med medel slaktevekt 20,7, heile 0,6 kg over tilsvarande veke i fjor.
(12.09.25) Avregningsprisen for lam går ned med kr 2,00 pr kg fra mandag 15. september, samtidig reduseres sesongtillegget med kr 0,50 pr kg. Endringer er i henhold til prisløypen.
(10.09.25) Det prognoseres et marked i bra balanse for gris, storfe, lam og egg i 2026. Det ventes fortsatt overskudd av sau.
(28.08.25) Nortura vil med dette gi tilbud om kjøp av årets sau. Produktet er fryst halv sau, tredelt og pakka i kartong. Vekta på en halv sau vil ligge rundt 15-20 kg. Pris kr 59 pr kg inkl. moms!
(19.08.25) Det er stort behov for kvalitetslam og konsernstyret i Nortura har derfor vedtatt å øke Gourmetlam-tillegget i uke 39 med kr 2,50 og kr 2 i uke 40.
(30.06.25) De siste par årene har det vært en god markedssituasjon på lam og trolig kunne en solgt enda mer dersom en hadde hatt mer å tilby. Markedet for sau har vært mer krevende og preget av overskudd.
(30.06.25) Ein ny slaktesesong står for døra og Nortura gjer seg klar til å ta imot sau og lam frå sauebønder frå heile landet.
(17.06.25) Bli med Nortura og Rogaland Sau & Geit til New Zealand til VM i saueklipping og ullhåndtering 2026. En unik kombinasjon av faglig påfyll, kultur og natur – og ikke minst fellesskap med likesinnede!
(Oppdatert 13.06.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som kan titulere seg som klimarådgivere, flere har kommet etter. Priser som følger satsene for regionalt miljøtilskudd, RMP, er oppdatert i artikkelen.