Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
(06.12.24) – Et stort flertall bruker Min side, det er noe vi er veldig glade for, og det er til stor hjelp. Men av ulike årsaker venter noen med å registrere salg/kjøp, sier fagsjef livdyr i Nortura, Odd Finnesand. Skal disse avregnes nå i 2024 må salget registreres på Min side, eller dere kontakte oss innen mandag 16. desember!
(Oppdatert 05.12.24) Det er et behov for å framskynde innmeldingsfristen i forbindelse med jul og de to første ukene på nyåret. Meld inn direkte på Min side, eller ved å kontakte Nortura Medlemssenter på telefon 955 18 400.
(Oppdatert 03.12.24) Kravet i Norsk Kjøttfe avtale reduseres fra minimum 75 % kjøttfeandel til 50 %. Det vil si at slaktedyr av ung okse som er av 50 % melkerase og 50 % kjøttferase vil kunne få kjøttfetillegg. Det er ikke mulig å melde inn tidligere enn på basisuke 5 i 2025.
(29.11.24) Lær mer om samvirke og Norturas rolle som markedsregulator i det norske matmarkedet i podcasten «Takk for maten».
(Oppdatert 28.11.24) Ungdomsutvalget i Nortura inviterer til ei samling for deg som er mellom 18 og 30 år, enten du er bonde eller skal ta over gård i nærmeste framtid. Samlinga blir på Scandic Hell Hotel, Stjørdal, 7. og 8. februar 2025. Meld deg på nå!
(28.11.24) I år feires thanksgiving i USA med kalkun torsdag 28. november. Her er noen gode grunner til å markere dagen også her i landet.
(26.11.24) Jonny Falla tar over lederjobben ved Norturas anlegg i Steinkjer.
(Oppdatert 25.11.24) 1. november var årets sauemerkekampanje i gang. Største rabattfrist er gått ut, men bestiller du på nett senest 20. januar, får du 20 % rabatt på øremerker til lam og sau. Finner du ut etter fostertelling at du trenger flere merker, bestiller du bare flere – du får samme rabatt!
(22.11.24) Dei to fyrste vekene av november er inne i slaktestatistikken. I vekene 45 og 46 slakta Nortura 28 800 lam med medel slaktevekt 16,7 kg, medel klasse R/R- (7,5) og medel feittgruppe 2+/2 (5,6).
(18.11.24) PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.