Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Slik klipper du sauen selv

    (Oppdatert 04.02.25) Tips og triks til hvordan du klipper sauen selv. (Nå også med mål og tegninger av klippebukk du kan lage selv)

  • Gode øyremerkevaner

    (Oppdatert 29.01.25) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida. Dersom vi ikkje finn ut av kven som eig dyret, kan ein i verste fall måtte avlive dyret på slaktefjøset og destruere skrotten, rett og slett fordi det er ulovleg å slakte dyret når ein ikkje veit kven som er eigar.

  • Buskerud på Stjerne- og Gourmetlam-toppen

    (09.01.25) Da er siste lam slakta og avrekna i 2024 i Nortura. I dei siste vekene av 2024, vekene 47-52, vart det slakta 23 000 lam med medel slaktevekt 16,3 kg, medel klasse R-/R (7,4) og medel feittgruppe 2+/2 (5,5), 87 % av desse lamma fekk utbetalt Stjernelamtillegg.

  • Nye vektgrupper på lam fra 1/1-2025

    (18.12.24) Vektgruppene på lam justeres med bakgrunn i ulik verdi for lam med ulik vekt. Det er forskjellige vektkrav for lam som skal brukes til for eksempel pinnekjøtt og lammesteik. 

  • Endringar i prisar og tilskot fyrste halvår 2025

    (22.11.24) Det skjer ein del endringar i både prisar og tilskot i samband med årsskiftet. I tillegg blir det nokre engrosprisendringar som skal stimulere til levering av ferske lam til påske og grillsesongen.

  • Bestilling av retur-, øko- og slakterimerker

    (Oppdatert 04.11.24) Fra høsten 2020 ble det nye rutiner for kjøp og utsending av retur-, øko- og slakterimerker. Du bestiller dine returmerker direkte fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill samtidig med de vanlige øremerkene så sparer du porto!

  • Oppdaterte brosjyrer på skitne slaktedyr storfe og småfe

    (25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.

  • Unngå hygienetrekk!

    Skitne slaktedyr er også ei utfordring for slakteriene. Hele kjøttbransjen innførte derfor i 2006 et hygienetrekk. Fra 2024 er trekket på 150 kr for dyr som ikke kan klippes reine. Se oppdatert veiledning fra Animalia i brosjyren Reint dyr - rein skrott.