Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(28.03.25) Å anta at vinteren snart er over blir skikkelig feil i deler av landet, men over hele landet opplever mange en økt aktivitet i fjøset. Klargjøring til kalving, lemming er selvsagt under full kontroll. Etter kalving skal nye individ merkes med individ nr. Mange får overraskelser når fôringsdyr skal selges, eller dyr skal slaktes. Vi gjør alle feil, men bruk noe tid slik at både kjønn og genetikk blir rett. Sørg også for at kalving blir riktig registrert.
(28.03.25) Fra mandag 31. mars reduseres omsetningsavgiften for storfe med kr 0,50 pr kg, samtidig er det økte slaktekostnader grunnet årets lønnsoppgjør som påvirker avregningsprisen. Øvre vektgrense for topp-pris på ung okse, kvige og kastrat økes til 425 kg for klasse R og bedre, og til 400 kg for lavere klasser. Fra mandag 21. april reduseres omsetningsavgiften for storfe ytterligere med kr 1,00 pr kg, som er ihht til prisløypa. Se prislisten for endring i avregningspris.
(26.03.25) Nå kommer det noen nye muligheter, og en helt ny meny på Min Side storfe. Charlotte Mikkelsen fra Nortura Medlemssenter guider deg her gjennom de nye mulighetene i 3 filmer.
(26.03.25) Halvor Andreas Neser fra Flisa, Innlandet, er kåret til årets ammekuprodusent. Prisen ble delt under TYR sitt 50-års jubileum som ble markert på Hamar fredag 21. mars, kjøttprisene Biff Natur og Biff Maxx ble delt ut samme kveld. Vi vil også benytte anledningen til å gratulere TYR med jubileet!
(25.03.25) For aller første gang i Norge testes metanhemmerer i praksis på ammekyr – og det skjer hjemme hos fagsjef for bærekraft og klima i Animalia, Kim Viggo Weiby.
(19.03.25) Gratulerer til Ann Steen og Nils Asle Dolmseth med Norturas Kjøttpris for beste NRF kjøttokse i 2024.
(05.03.25) Reguleringslagrene av gris er tomme tidligere enn forventet. Det er allerede stimulert til økte slaktevekter, og vektgrensen for toppris i Nortura økes ytterligere fra uka etter påske, mandag 21. april. Lagrene av storfe er redusert som forventet, og det ventes fortsatt jevnt uttak.
(03.03.25) Vårt populære Biffakademi er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon. Kurset har gått siden 2011, og passer for både erfarne og ferske produsenter som ønsker å utvide kunnskapen innen produksjonen. Biffakademiet er et samarbeid mellom TYR og Nortura.
(26.02.25) Er du oppdatert på siste informasjon om blåtunge og frivillig vaksinering? Det har vært flere møter, både fysiske og på Teams i det siste. Vi har nå lagt ut et opptak fra et av møtene.
(24.02.25) Prognosene viser at det vil være behov for å trekke frem noe mer slakt i ukene etter telledato, og derfor blir engrosprisen på storfe holdt uendret fra uke 10. I den opprinnelige prisløypen var det lagt opp til en reduksjon i engrosprisen på kr 1,00 pr kg fra uke 10, og en økning på kr 1,00 pr kg fra uke 14.