Avregningspriser småfe - vilkår småfe
(08.11.24) Ingen endring i avregningspris på småfe fra mandag 11. november, men perioden med effektivitetstillegg for sau og ungsau er over.
(08.11.24) Ingen endring i avregningspris på småfe fra mandag 11. november, men perioden med effektivitetstillegg for sau og ungsau er over.
(08.11.24) Ingen endring i avregningspris på småfe fra mandag 11. november, men perioden med effektivitetstillegg for sau og ungsau er over.
(Oppdatert 07.11.24) Det er et behov for å framskynde innmeldingsfristen i forbindelse med jul og første uke på nyåret. Meld inn til direkte på Min side, eller ved å kontakte Nortura Medlemssenter på telefon 955 18 400.
(05.11.24) Økt rabatt på fryst storfe i 1. halvår 2025, og premiert slakting av eldre kalver gir god markedsbalanse av storfe i 2025. Færre slaktegris i 2025, og det forutsettes i prognosen økte slaktegrisvekter rundt påsketider. Nyetableringer vil øke tilførslene av norske egg, og ventes å gi god markedsdekning av norske egg i løpet av 2025.
(05.11.24) Den siste heile veka av oktober er inne i slaktestatistikken. Da slakta Nortura 43 500 lam med medel slaktevekt 17,2 kg, medel klasse R/R- (7,7) og medel feittgruppe 2+/2 (5,5).
(Oppdatert 04.11.24) Fra høsten 2020 ble det nye rutiner for kjøp og utsending av retur-, øko- og slakterimerker. Du bestiller dine returmerker direkte fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill samtidig med de vanlige øremerkene så sparer du porto!
(Oppdatert 01.11.24) 1. november er årets sauemerkekampanje i gang. Bestiller du på nett senest 22. november, får du 25 % rabatt på øremerker til lam og sau. Finner du ut etter fostertelling at du trenger flere merker, bestiller du bare flere – du får samme rabatt!
(Oppdatert 25.10.24) Sykdommen blåtunge er påvist i dyrehold i Agder, Rogaland, Østfold og Vestfold. Blåtunge smitter ikke mennesker, men rammer drøvtyggere. Blåtunge er en liste-1 sjukdom, og enhver mistanke må meldes fra til Mattilsynet.
(25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.
Skitne slaktedyr er også ei utfordring for slakteriene. Hele kjøttbransjen innførte derfor i 2006 et hygienetrekk. Fra 2024 er trekket på 150 kr for dyr som ikke kan klippes reine. Se oppdatert veiledning fra Animalia i brosjyren Reint dyr - rein skrott.