• Anette og Stian hevder seg i ROS-Norgestoppen

    (30.06.25) Først fylte de fjøset med sand og stein, i dag leverer de slaktelam av absolutt beste kvalitet. Anette Heggelund-Johansen og Stian Hemmingsen hevder seg i ROS-Norgestoppen med kvalitetspoeng på 11,0.

  • Sørg for gyldig KSL i god tid før ny slaktesesong

    (30.06.25) Det er bare slakt fra gårdsbruk med gyldig KSL som kan inngå i produkt med «Nyt Norge»- merking. Kjøttbransjen ønsker at «Nyt Norge»- merket både skal garantere at maten er norsk, og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette styrker tilliten til norsk mat.

  • Innmelding og levering, sjekkliste, retur og nisje

    (30.06.25) I denne artikkelen har vi samlet litt praktisk informasjon fra lammesesongheftet, som blant annet hva som er viktig å tenke på ved innmelding og levering av dyr, retur av slakt og skinn og nisje.

  • Leveringsvilkår for småfe 2025

    (Oppdatert 30.06.25) Nortura har dette året gjort minimale endringer i leveringsvilkårene. Ekstra Gourmetlam-tillegg i ukene 34-38 er videreført også denne sesongen, i tillegg er Gourmetlam-tillegget justert i etterkant. Trekk for skinn i retur er justert i forhold til kostnadsøkning for å håndtere returskinn.

  • Slakteoppgjerskalkulatoren 2025

    (Oppdatert 27.06.25) Med slakteoppgjerkalkulatoren kan du rekne ut forventa slakteoppgjer i ei veke og samanlikne dette med ei seinare slakteveke slik at bonden får råd om det mest økonomiske slaktetidspunktet.