Prognose 2026 per september 2025: God balanse på kjøtt og egg
(10.09.25) Det prognoseres et marked i bra balanse for gris, storfe, lam og egg i 2026. Det ventes fortsatt overskudd av sau.
(10.09.25) Det prognoseres et marked i bra balanse for gris, storfe, lam og egg i 2026. Det ventes fortsatt overskudd av sau.
(28.08.25) Nortura vil med dette gi tilbud om kjøp av årets sau. Produktet er fryst halv sau, tredelt og pakka i kartong. Vekta på en halv sau vil ligge rundt 15-20 kg. Pris kr 59 pr kg inkl. moms!
(19.08.25) Det er stort behov for kvalitetslam og konsernstyret i Nortura har derfor vedtatt å øke Gourmetlam-tillegget i uke 39 med kr 2,50 og kr 2 i uke 40.
(30.06.25) De siste par årene har det vært en god markedssituasjon på lam og trolig kunne en solgt enda mer dersom en hadde hatt mer å tilby. Markedet for sau har vært mer krevende og preget av overskudd.
(Oppdatert 13.08.25) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning. Fra 1. juli ble det noen endringer på utleveringssteder for returslakt, dette vesentlig grunnet at Tine har sagt opp avtalen for transport vi hadde mellom våre anlegg og utleveringssteder.
(Oppdatert 08.07.25) Her finner du en oversikt over oppstartsuker for sesongslaktinga 2025, og når Nortura planlegger å avslutte årets småfeslakting. Vi har også tatt med tilhørende innmeldingsfrist, men meld gjerne inn før fristen spesielt på slutten av sesongen. Da får Nortura mulighet til enda bedre planlegging av inntransport og slakting. Vi håper dette kan være til hjelp når slaktesesongen skal planlegges både i lammeringene og for den enkelte bonde.
(Oppdatert 04.07.25) Oppslutningen om lammeringene øker stadig i Nortura. Over 83 % av alle sau/lam som Nortura slakta i 2024 kom fra en sauebonde som er organisert i en lammering.
(30.06.25) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Rett signalmerking er også viktig for at ikkje feil skal oppstå. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida.
(30.06.25) Gode sjekkerutiner og rett rapportering av matkjedeinformasjon (MKI) er viktig for god dyrevelferd og god mattrygghet. Derfor har en samlet kjøttbransje laget regler for dette som alle må følge.
(30.06.25) Ullstasjonene melder om at ulla som kommer inn fra hjemmeklipp ofte er dårlig sortert og at dette skjer stadig oftere. Dårlig sortert ull er noe alle taper på; kundene, ullstasjonene, og ikke minst du som sauebonde som får dårligere ulloppgjør. Denne sesongen setter vi derfor fokus på sortering av ull; hva vi mener med god ullsortering, hvordan det gjøres i praksis og hvorfor dette lønner seg.