Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(Oppdatert 17.03.25) Eit overskotslam er eit lam som ikkje har mor eller ikkje får nok mjølk frå mora til at det får tilfredstillande tilvekst og blir difor teken frå søya og fôra opp på mjølkeerstatning, kraftfôr, grovfôr og beite. For å få økonomi i eit overskotslam-oppdrett, er det viktig at ein alt før lamming har tenkt igjennom korleis ein ynskjer å ta vare på overskotslamma.
(28.03.25) Fra mandag 31. mars går avregningsprisen for lam og dielam ned med kr 0,25 pr kg, og sau og ungsau ned med kr 0,21 pr kg, dette som følge av økte slaktekostnader grunnet årets lønnsoppgjør. Det er også endring i avregningspris for vær, geit og kje.
(24.03.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som nå også kan titulere seg som klimarådgivere.
(Sist endret 17.03.25) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!
(Oppdatert 24.03.25) I uke 12 (fra 17. - 23. mars), og uke 18 (28. april - 4. mai) er det kjekampanje i MEGA og Jakobs, og enkelte av NorgesGruppens butikker. Kjøtt av kje har blitt mer populært de siste årene, men er ikke så vanlig å finne i butikken.
(05.03.25) Reguleringslagrene av gris er tomme tidligere enn forventet. Det er allerede stimulert til økte slaktevekter, og vektgrensen for toppris i Nortura økes ytterligere fra uka etter påske, mandag 21. april. Lagrene av storfe er redusert som forventet, og det ventes fortsatt jevnt uttak.
(26.02.25) Er du oppdatert på siste informasjon om blåtunge og frivillig vaksinering? Det har vært flere møter, både fysiske og på Teams i det siste. Vi har nå lagt ut et opptak fra et av møtene.
(Oppdatert 17.02.25) Nortura vil med dette gi tilbud om kjøp av årets sau. Produktet er fryst halv sau, tredelt og pakka i kartong. Vekta på en halv sau vil ligge rundt 15-20 kg. Pris kr 59 pr kg inkl. moms!
(17.02.25) Endelig er ResultatOversiktSlaktedata (ROS) for 2024 klar på Min Side. Logg inn på Min Side på vanlig vis, klikk på «Rapporter for rødt kjøtt» og «ROS-analyse», så får du fram ROS tabellen. Her ligger også resultatene helt tilbake til 2019.
(14.02.25) Nå er det ett år til kongressen LAM 2026. Sett av datoene 13.-15 februar for 2026.