Arkiv for nyheter og artikler på gris

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Informasjonsbrev til svineprodusenter

    (26.09.22) For de fleste produsenter vil det meste her være kjent stoff og ting man allerede har god kontroll på. Det dukker innimellom opp ting vi ønsker å informere om, og i stedet for å sende mange småmeldinger om ulike temaer, sender vi et lite samlebrev med opplysninger, noen påminnelser og noen tips som vi ønsker å dele.

  • Ingris purkedel blir ny

    (13.09.22) De nye skjermbildene fases inn etter hvert som de er klare til bruk og erstatter forløpende den gamle delen.

  • Imponerende resultater i Ingris for 2021

    (02.05.22) Det knytter seg alltid spenning til hvem som har de beste besetningene i Ingris og hvilke resultater de har. For 2021 er det både nye besetninger og tidligere vinnere på toppen av listene, skriver Norsvin på sin side. Topp-besetningene leverer imponerende resultater.

  • Slik deler du opp grisen selv

    (29.04.22) Endte beinbruddet til grisen med hjemmeslakt? Slik kan du skjære gris i riktige stykningsdeler. Se steg for steg i instruksjonsvideo med proffene i Nortura PROFF.

  • Nyhetsbrev til Norturas svineprodusenter

    (14.01.22) 2021 er historie, det har vært et år med både gleder og sorger. Etterspørselen etter svinekjøtt har vært gode, lagrene er tomme og for våre medlemmer på gris har det for første gang på lang tid vært mulig å glede seg over økende avregningspris på svinekjøtt og en etterspørsel som har medført stabilt høye slaktevekter igjennom hele året.

  • Vil øke andel SPF-gris i Nortura

    (26.10.21) Nortura har et mål om å øke andelen SPF-gris blant våre produsenter. Dette for å bedre produsentøkonomien, bruke mindre antibiotika og bedre klimaregnskapet for norsk gris.

  • Endring i prisløypa for gris

    (13.09.21) For å oppnå et prisuttak for gris i 2.  halvår 2021 mest mulig i samsvar med Planlagt gjennomsnittlig engrospris, gjøres følgende endringer i prisløypa.