Arkiv for nyheter og artikler på gris
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(11.04.20) Vi øker noteringsprisen på smågris og vi senker omsetningsgebyret på smågris som leveres på direkteavtale.
(17.12.19) Vi nærmer oss jul og det betyr ribbe på menyen for veldig mange. Her er flere gode grunner til å velge norsk svinekjøtt:
(28.10.19) Som dere alle kjenner til har vi over en lengre periode hatt utfordringer med smågris-situasjonen. Situasjonen har rettet seg litt, men vi sliter til tider med for mange smågris pr uke og må derfor skyve. For at vi skal få bedre oversikt og kunne planlegge litt bedre innfører vi to ukers innmelding og bestilling av smågris.
(17.10.19) Landbruks- og matdepartementet (LMD) har i dag fastsatt regler for hvor mange avlspurker en bonde som driver med gris kan slakte per år.
(Siste oppdatert 26.06.19) Engrospris for gris heves med 20 øre per kg fra 1. juli, ikke 50 øre per kg som tidligere varslet. Endringen på 30 øre er en teknisk justering for å unngå overnotering over målpris for målprisåret 19/20.
(07.06.19) I år var det Amalie Fossum, Ingrid Sagvold Værdal og Marianne Hansen Fuglesang ved Mære Landbruksskole i Sparbu som leverte den beste oppgaven på gris i årets Husdyrtreff.
(21.05.19) Det gjør du ved å registrere deg i Helsegris og knytte deg til en eller flere veterinærer.
(16.05.19) For å gjøre det enklere for bonden å etterleve alle lover, forskrifter og varemottakerkrav som gjelder, har landbruksnæringa opprettet Kvalitetssystem i landbruket, KSL. Gjennom KSL vil også bonden kunne oppfylle myndighetenes krav om internkontroll.
(08.05.19) 2018 blir nok et rekordår når det gjelder effektivitet hos purker. Ingris-resultatene viser 27,1 beregna avvente per årspurke i gjennomsnitt som er en økning på 0,2 sammenlignet med 2017. Framgangen skyldes i hovedsak at kullstørrelsen fortsetter å øke, men økt grisingsprosent bidrar også positivt.
(04.04.19) Raudsjuke er en sjukdom på gris forårsaket av en bakterie som heter Erysipelothrix rhusiopathiae. Denne bakterien er vanlig på gris og mange griser har bakterien i mandlene uten at grisen er sjuk. Hvis en gris blir sjuk skiller den ut store mengder bakterier i kroppsvæsker og i avføring.